Obrenovac, 17.06.2019

BEOGRADOM VIŠE NE IDU TRAMVAJI, VEĆ TLAMVAJI


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 25.11.2018.
Linije pretumbane, putnici više ne znaju gde koji vozi

Foto:M.Beljan
Uvedena je linija 11L: Blok 45 - Tašmajdan, a aktuelne su još i 3L i 12L, dok se ovo slovo javlja i na drugim linijama, a mogu se videti i 9L: Blok 45 - Slavija.

Tako su beogradski tramvaji definitivno postali tLamvaji.

Kada je u pitanju potez Dorćol - Savamala i dalje trasa prema Novom Beogradu, najjednostavnije je koristiti autobuse na liniji 95 ili preći pešice preko brda. U opticaju je i da se uz obalu Save prošetaju od Pristaništa do Brankovog mosta ili Starog Savskog mosta.

Dorćolci će, svakako, biti osuđeni da 15-20 minuta duže putuju na ovoj relaciji.

Nova privremena linija 11L, inače, pravi je fenomen, jer je od trase Blok 45 - Kalemegdan nastala trasa Blok 45 - Tašmajdan. Tako je, zapravo, dosadašnja povremena linija 7L koja je išla na ovoj relaciji od jutros postala 11L.

I tako će komplikacija sa tlamvajima 2L i 11L potrajati sve do 15. juna naredne godine.

Što se tiče linije 12L, koja je zbog radova na uvođenju tramvajske pruge preko mosta na Adi svojevrsni hibrid linija 12 i 13 i povezuje Blok 45 i Omladinski stadion, njena trasa neće se menjati najmanje do kraja godine. Radovi će i u kasnijoj fazi verovatno iziskivati kraće prekide linija 12 i 13, da bismo nakon toga dobili novu mrežu linija koja uključuje i most na Adi.

Ali, tu neće biti kraj L-ovima. Prema najavama  nadležnih, linije 7, 9 i 11 saobraćaće ubuduće privremeno preko Mosta na Adi, za vreme dok se bude rekonstruisao Stari savski most. Red je da se i njima tada doda čuveno slovo L.

Linija 3L najnovija je redovna tramvajska linija, a kada je ugledate znajte da ona povezuje Tašmajdan i Topčider (železničku stanicu). Ako vidite 3L to ne znači da trojka ne funkcioniše, jer su to dve različite linije.

POSTOJE I L1 LINIJE

U situacijama kada se neka linija koja već ima slovo L dodatno izmeni, nastaje L1 linija. Tako, na primer, linija 7L1 ponekad povezuje Blok 45 i Ustaničku, preko Dorćola.

BOLJE I "L" NEGO "A"

Kada umesto tramvajskih linija Sekretarijat za javni prevoz uvede autobuske "A" linije, to znači haos u najavi. Linije poput 7A ili 12A idu poluprazne, ali ne jer nema potrebe da se tramvaji njima zamene, već jer su toliko retki polasci da na njih niko ni ne računa.

Tako, trenutno, umesto čak dve tramvajske linije za Banovo Brdo koje bi u špicu trebalo zajedno da polaze i na svakih nekoliko minuta, uvedena je linija 12A koja vozi na svakih 18 minuta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE