Obrenovac, 21.05.2019

U Beču potpisan ugovor o rekonstrukciji Kupinca


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.09.2018.
Austrijska razvojna agencija zvanično je odobrila 660.000 evra za rekonstrukciju kanala Kupinac duž naselja Rvati

Foto:Printscreen
Delegacija Gradske opštine Obrenovac, na čelu sa predsednikom opštine Miroslavom Čučkovićem, potpisala je u Beču ugovor za rekonstrukciju kanala Kupinac sa predstavnicima Austrijske razvojne agencije. Za radove po čijem će završetku ovaj deo naselja Rvati imati potpuno drugačiji izgled opredeljeno je 660.000 evra.

„Ono što je konkretan proizvod ovog događaja jeste da je Austrijska razvojna agencija zvanično odobrila 660.000 evra za rekonstrukciju kanala Kupinac duž naselja Rvati i kompletno uređenje njegove okoline. To je važno i za dobar splet okolnosti koje se tiču tog prostora, s obzirom na to da smo prošle nedelje završili rekonstrukciju Kupinačke ulice. Imaćemo jednu novu oazu prirode u Obrenovcu, biće lepo šetalište i uređen kanal i biće rešeno ono što stanovnici ulice Kralja Milana i svih zgrada oko Doma kulture imaju kao problem, a to je neprijatan miris“, rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

U ponedeljak, 24. septembra, novac je zvanično odobren, a predstavnici Austrijske razvojne agencije obaviće proceduru izbora izvođača radova.

 „Mislim da je veoma važno da mi vidimo da se konkretne aktivnosti našeg državnog rukovodstva, a to su pre svega dobri i prijateljski odnosi koje imaju naš predsednik i premijer Austrije, prelivaju direktno i na naše opštine“, kazao je Čučković.

On je objasnio da su za rekonstrukciju neophodni radovi u trajanju od devet meseci, što znači da ćemo u 2019. godini imati prvenstveno očišćen i kamenom obložen kanal. Čučković je rezultat sastanka sa direktorom Austrijske razvojne agencije Martinom Ledolterom nazvao poklonom građanima Obrenovca, naglasivši da opština ne bi moga u jednoj godini da opredeli iznos potreban za realizaciju projekta.

Delegaciju opštine Obrenovac, osim predsednika opštine Miroslava Čučkovića, činili su i savetnik predsednika za vodotokove Dejan Kamber i bivši direktor Javnog preduzeća za zaštitu životne sredine Slavko Berić, koji je inicirao proces uređenja kanala Kupinac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE