Obrenovac, 24.05.2019

I TO MOGU


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 08.08.2018.
Kupili ste busplus karticu, a niste pročitali sitna slova na njenoj poleđini i ne znate da kontrolor može da vam je oduzme

Foto:Printscreen
"Karticu je obavezno validirati prilikom ulaska u vozilo. Pri kontroli karata putnik je dužan da karticu ustupi kontroloru radi provere. Putnik je dužan da se pridržava opštih uslova korišćenja kartice, u suprotnom kartica može biti oduzeta od strane kontrolora. Kartica je vlasništvo 'Apex solution technology d.o.o.", ispisano je na poleđini busplus kartice na srpskom i engleskom jeziku.

- Članom 27. Pravilnika o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, predviđeno je više slučajeva kada kontrolor može da oduzme karticu putniku. Mogućnost oduzimanja kartice od strane kontrolora se odnosi na zloupotrebu i neposedovanje ispravne karte bilo da je oštećena, neispravna ili neočitana... - objašnjavaju iz "Apeksa".

Kontrolor je dužan da oduzme karticu ukoliko utvrdi zloupotrebu, na primer, korišćenje kartice koja je izdata na tuđe ime, čak i ako putnik koji ju je zloupotrebio pristane da mu se napiše kazna. U drugim slučajima, kontrolor će od putnika zatražiti podatke kako bi ih prosledio Komunalnoj policiji ili izdao posebnu kartu, a ako to putnik odbije, on mu može oduzeti karticu koja je oštećena, nije uspešno validirana ili je reč o personalizovanoj kartici koja nije dopunjena...

Kontrolor, prema spomenutom Pravilniku može i da uzme podatke od putnika, koji je dužan da mu ih da na uvid.

- Podatke o korisniku koje se u momentu kontrole zateklo u vozilu ili u rezervisanom prostoru, bez važeće karte i koje ne kupi posebnu kartu, kontrolor upisuje u službenu evidenciju i elektronskim putem stavlja na uvid komunalnoj policiji radi izdavanja prekršajnog naloga. Ovako sačinjen i elektronski potpisan prekršajni nalog šalje se elektronskim putem kontroloru na njegov prenosni uređaj, koji ga štampa i uručuje korisniku. U slučaju nemogućnosti štampanja prekršajnog naloga kontrolor korisniku uručuje zapisnik radi upisa u službenu evidenciju i stavljanja na uvid ovlašćenom službenom licu radi izdavanja prekršajnog naloga - stoji u delu Pravilnika citiranom i na sajtu busplusa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE