´╗┐ I TO MOGU

Obrenovac, 20.08.2018

I TO MOGU


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 08.08.2018.
Kupili ste busplus karticu, a niste pro─Źitali sitna slova na njenoj pole─Ĺini i ne znate da kontrolor mo┼że da vam je oduzme

Foto:Printscreen


´╗┐

"Karticu je obavezno validirati prilikom ulaska u vozilo. Pri kontroli karata putnik je du┼żan da karticu ustupi kontroloru radi provere. Putnik je du┼żan da se pridr┼żava opštih uslova koriš─çenja kartice, u suprotnom kartica mo┼że biti oduzeta od strane kontrolora. Kartica je vlasništvo 'Apex solution technology d.o.o.", ispisano je na pole─Ĺini busplus kartice na srpskom i engleskom jeziku.

- ─îlanom 27. Pravilnika o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, predvi─Ĺeno je više slu─Źajeva kada kontrolor mo┼że da oduzme karticu putniku. Mogu─çnost oduzimanja kartice od strane kontrolora se odnosi na zloupotrebu i neposedovanje ispravne karte bilo da je ošte─çena, neispravna ili neo─Źitana... - objašnjavaju iz "Apeksa".

Kontrolor je du┼żan da oduzme karticu ukoliko utvrdi zloupotrebu, na primer, koriš─çenje kartice koja je izdata na tu─Ĺe ime, ─Źak i ako putnik koji ju je zloupotrebio pristane da mu se napiše kazna. U drugim slu─Źajima, kontrolor ─çe od putnika zatra┼żiti podatke kako bi ih prosledio Komunalnoj policiji ili izdao posebnu kartu, a ako to putnik odbije, on mu mo┼że oduzeti karticu koja je ošte─çena, nije uspešno validirana ili je re─Ź o personalizovanoj kartici koja nije dopunjena...

Kontrolor, prema spomenutom Pravilniku mo┼że i da uzme podatke od putnika, koji je du┼żan da mu ih da na uvid.

- Podatke o korisniku koje se u momentu kontrole zateklo u vozilu ili u rezervisanom prostoru, bez va┼że─çe karte i koje ne kupi posebnu kartu, kontrolor upisuje u slu┼żbenu evidenciju i elektronskim putem stavlja na uvid komunalnoj policiji radi izdavanja prekršajnog naloga. Ovako sa─Źinjen i elektronski potpisan prekršajni nalog šalje se elektronskim putem kontroloru na njegov prenosni ure─Ĺaj, koji ga štampa i uru─Źuje korisniku. U slu─Źaju nemogu─çnosti štampanja prekršajnog naloga kontrolor korisniku uru─Źuje zapisnik radi upisa u slu┼żbenu evidenciju i stavljanja na uvid ovlaš─çenom slu┼żbenom licu radi izdavanja prekršajnog naloga - stoji u delu Pravilnika citiranom i na sajtu busplusa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE