Obrenovac, 22.08.2019

Unapređenje uslova za sve sportiste i rekreativce u Zabranu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.11.2018.
Jedna od omiljenih lokacija Obrenovčana pružiće sve uslove za kvalitetno i kontinuirano bavljenje sportom

Foto:Printscreen
Nakon postavljanja rasvete na trim stazi u Zabranu, Javno preduzeće za zaštitu životne sredine nastavlja sa unapređenjem uslova za bavljenje sportom u ovoj šumi.

"Obrenovac je postao idealno mesto za bavljenje rekreativnim i aktivnim sportom, u prilog tome govori i činjenica da smo do sada napravili preko 10 km pešačko biciklističke staze. Imamo situaciju da sada možemo krenuti kroz Zabransku šumu u dužini od 1480 metara pa zatim dolmom od Zabrana do Perila dužinom 1980 metara, ulicom Ace Simovića zatim takozvanom solarnom stazom ponovo na Zabran. Imamo u planu da napravimo drugi krak trim staze čime ćemo zaokružiti postojeću trim stazu u okviru šume. Takođe, planiramo da duž te staze postavimo table za sprovođenje Kuperovog testa kao i merače vremena i merače staze", najavljuje Svetozar Andrić, direktor JPZŽS.

Kuper je predložio 12-minutni test (Kuperov test) koji daje pouzdan odgovor u kakvoj ste formi i koje treninge treba da radite nadalje. Izvođenje ovog testa je jednostavno, zbog čega se koristi za procenjivanje fizičke spremnosti u vojskama i policijama širom sveta. Sportisti mogu i sami da ga izvode i to po mekšoj podlozi kao što je ona na trim stazi.

"Mnogo ljudi voli da trči preko dolme, a dogodine ćemo postaviti, to jest vratićemo, mostić preko Kupinca koji će spajati trim stazu sa dolmom i samim tim ćemo napraviti prsten oko Zabrana", dodao je Andrić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE