Obrenovac, 04.08.2020

Otvoren rekonstruisani objekat „Cevke“


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 11.08.2017
Iz Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca apeluju na građane da je neophodno čuvati uređeni prostor, kako bi isti trajao duži vremenski period.

Foto:lokalnenovine.rs
Gradska opština Obrenovac nastavlja sa realizacijom obećanih projekata. Iz dana u dan se koristi sav potencijal koji naš grad poseduje, što je slučaj i sa uređenjem javnog kupališta. Nakon 60 dana napornog rada, Obrenovčanima je predat kompleks „Cevke“ koji se retko viđa u našim krajevima. Na raspolaganju je 17 tuševa, koji su postaljeni u, kako kažu, prvoj fazi radova. Druga faza doneće mnoga iznenađenja, koja će naš grad učiniti lepšom i modernijom turističkom atrakcijom. Oduševljeni Obrenovčani su svojim prisustvom i korišćenjem tuševa otvorili objekat, a u razgovoru sa predsednikom GO Obrenovac Miroslavom Čučkovićem iskazali svoje zadovoljstvo i zahvalnost na svemu što je do sada urađeno.

„Kao što smo i obećali, neće proći nijedna nedelja da ne podarimo našim Obrenovčanima jedan novi projekat. Ovo je narodno dobro koje je od danas na raspolaganju i sugrađanima, ali i gostima našeg grada. Želim da se zahvalim svim izvođačima radova, projektantima i onima koji su učestvovali u izgradnji tokom 60 paklenih dana. Građanima zahvaljujem na strpljenju kojim su pokazali da vole svoj Obrenovac. Takođe im želim da u zdravlju koriste ovaj objekat dugi niz godina i decenija,“ rekao je predsednik Čučković nakon razgovora sa zadovoljnim Obrenovčanima.

Iz Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca apeluju na građane da je neophodno čuvati uređeni prostor, kako bi isti trajao duži vremenski period.

„Gradska opština Obrenovac je, preko Javnog preduzeća za izgradnju, izdvojila značajna sredstva za uređenje banjskog kompleksa. Radove na na prvoj fazi izvodila je firma „Peštan“ iz Draževca. Uredili smo 1800 kvadrata. Time smo dobili 17 novih tuševa, poseban deo za osobe sa invaliditetom, kao i odvojene sanitarne blokove za žensku i mušku populaciju. Pored toga, na raspolaganju su i nove svlačionice. Značajno je pomenuti i da je postavljena apsolutno nova javna rasveta. U narednim danima biće montirane i klupe, a vi radovi biće okončani završetkom dečjeg igrališta. Time pokazujemo da smo stvorili sadržaj koji će koristiti svi građani Obrenovca. Sledeće godine pristupamo drugoj fazi koja podrazumeva izgradnju bazena sa termalnom vodom. U pitanju je uređenje prostora koji obuhvata 2000 kvadrata, dok nas u trećoj fazi čeka izgradnja putne infrastrukture, odnosno prilazne saobraćajnice sa parking mestima. Zamolio bih građane Obrenovca, s obzirom na to da ovaj objekat nije komercijalnog karaktera i korišćenje se ne na plaćuje, da se prema njemu ophode na najracionalniji mogući način. Svi moramo da se potrudimo da ga očuvamo, kako bi nam što duže trajao,“ naglasio je Božidar Mijalković, izvršni direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca.

Druga faza radova doneće atrakcije koje će ovaj kompleks učiniti nesvakidašnjim. Pored igrališta za najmlađe, u planu su plitki bazeni, fitnes sprave, ali i skulptura koja će postati simbol grada Obrenovca.

„Ovim je završena prva faza radova. Zadovoljstvo mi je da kažem da će druga biti još impresivnija. U planu je kompleks plitkih bazena sa sedištima. Uredili smo sanitarne čvorove po najvišim standardima. Biće završena i zona igrališta za decu, gde će biti postavljena gumirana podloga na betonskom pločniku. U okviru te zone postaviće se i fitnes sprave, gde će građanima biti omogućena aktivnija rekreacija. Ovaj prostor ukrasiće i dominantna atrakcija, odnosno skulptura koja se sastoji od tri elementa i voda će se sa tri nivoa slivati u centralni bazen. Ona zapravo predstavlja tri obrenovačke reke. Izgrađeni kompleks je od velikog značaja za turizam, Beogradu i okolini je potreban ovakav Obrenovac,“ reči su autorke projekta Branke Bošnjak.

Nakon otvaranja atraktivnog javnog kupališta i ispunjenog obećanja, građanima Obrenovca ostaje samo da uživaju u plodovima mukotrpnog rada i da se sa odgovornošću ophode prema svemu što je tokom dva meseca izgrađeno.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE