Obrenovac, 21.09.2019

Nastavak programa ─îigotica za decu iz Obrenovca


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.10.2017
Gradska op┼ítina Obrenovac nastavlja realizaciju programa le─Źenja gojaznosti kod dece u centru ─îigota na Zlatiboru


´╗┐

Gradska opština Obrenovac i ove jeseni realizuje program le─Źenja gojaznosti kod dece pod nazivom "─îigotica", koji je namenjen  deci od 12 do 18 godina. Program se realizuje u saradnji sa Rehabilitacionim centrom ─îigota na Zlatiboru i Republi─Źkim fondom za zdravstveno osiguranje. 

Grupu mališana koja ovih dana boravi na Zlatiboru zahvaljuju─çi programu "─îigotica" obišli su predsednik GO Obrenovac Miroslav ─îu─Źkovi─ç, zamenik predsednika Miodrag Mitrovi─ç i ─Źlan ve─ça zadu┼żen za zdravstvo dr Obrad Isailovi─ç.

Na osnovu uputa pedijatra, a o trošku Republi─Źkog fonda za zdravstveno osiguranje deca u ─îigoti mogu da borave 21 dan.

 Program je zdravstveno rekreativni za le─Źenje gojaznosti kod dece i mladih, ideja programa je unapre─Ĺenje zdravlja i usvajanje zdravih ┼żivotnih navika.  Ovaj po mnogo ─Źemu jedinstven dijetetsko-rekreativni i preventivni program za le─Źenje gojaznosti dece i odraslih, za rezultat ima smanjene telesne mase ali i zdravstvenih rizika koji su posledica loših navika i modernog na─Źina ┼żivota.

Program "─îigotica" je rezultat višegodišnjeg iskustva u tretmanu gojaznosti kod odraslih, koji u radu sa decom ima u Evropi jedinstven, multidisciplinarni pristup tima stru─Źnjaka ovom, ne samo estetskom ve─ç i zdravstvenom problemu, a kroz koji je do sada prošlo više od 3000 dece iz svih krajeva naše zemlje, ali i iz zemalja u okru┼żenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE