Obrenovac, 08.07.2020

Miroslav Čučković - NAJNOVIJE OBAVEŠTENJE


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 21.03.2020.
Predsednik je govorio i o novim merama Vlade Srbije, kao i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Obrenovcu.

Foto:lokalnenovine.rs


Predsednik GO Obrenovac, Miroslav Čučković, obratio se večeras Obrenovčanima, pre svega medicinskim radnicima za koje je opština organizovala prevoz za Beograd.

"Najvažnija stvar jeste da smo danas doneli odluku na štabu da se u skladu sa odlukama Vlade zabranjuje boravak na otvorenim prostorima, pre svega u parkovima i našem Zabranu, odnosno parku Arboretum. Od sutra ko god se bude našao na tom prostoru biće kažnjen u skladu sa zakonima Republike Srbije i merom koja je na snazi. Svi ljudi treba da budu kod svojih domova, to je neophodno kako bi se svi zaštitili. Katastrofalne vesti stižu nam iz Italije, a pogotovo iz Španije i da bi sve to izbegli, pribegli smo ovim merama."

Što se tiče medicinskih radnika predsednik Čučković rekao je sledeće:

" Važna vest za Obrenovčane jeste to da smo za sve naše medicinske radnike, našu braću i sestre koji rade u Kliničkim centrima u Beogradu obezbedili prevoz kao opština. Ispred GO Obrenovac (Vuka Karadžića 74) svakog jutra u 06:00h će kretati autobusi za Beograd, isključivo za medicinske radnike. Voziće ih do Palate pravde i taj autobus koji dođe u 07:00h u Beograd, sačekaće u 7:30h sve medicinske radnike koji završavaju treću smenu i vratiće ih kući u Obrenovac. Uveče u 18:00h ispred opštine polazi druga tura koja vozi noćnu smenu medicinskih radnika za Beograd do Palate pravde, a u 19:30h sačekaće ljude koji su završili dnevnu smenu i vratiće ih za Obrenovac."

Svi ostali zaposleni uključujući i radnike Doma zdravlja dogovaraju način prevoza samo sa svojim poslodavcima. Autobus sa medicinskim radnicima polazi ispred opštine, naredna stanica je Barič rampa i poslednje stajalište Palata pravde. Medicinski radnici ili dolaze do opštine ili dolaze do crkve u Bariču.

Predsednik je uputio apel i našim penzionerima:

"Broj mrtvih u Italiji koji se popeo na 800, koji je juče bio 627, dovoljan je razlog da ostanete kući. Osnovne životne namirnice biće dostavljene do svakoga, pozivom na broj telefona sve dok nije policijski čas donećemo sve što treba. Nemojte izlaziti iz svojih kuća, osim na terapiju i osim ako je nešto vezano za vaše zdravlje neophodno, neki pregled koji je redovan. Dani koji su pred nama su borba za očuvanje zdravstvenog sistema, kako bi mogao da podnese one koji su u potrebi da se leče. Mi danas imamo tri slučaja koja su sumnjiva na koronavirus, jedan je iz Draževca, jedan iz MEITE i jedan je iz Krtinske. Moramo da budemo odgovorni. U ponedeljak ćemo znati da li su te osobe obolele od koronavirusa i moramo biti odgovorni na taj način da se što manje krećemo."

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE