Obrenovac, 21.09.2019

Reakcija redakcije Lokalnih novina


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 14.08.2017
Ukoliko ste mislili da je ovo tekst o cevki namenjen Obrenovčanima odgovor je – nije.
Čini nam se da nijedan tekst do sada – a naročito ne video - objavljen na portalu Lokalnih novina nije doživeo toliko popularnosti. Ono što je Obrenovčane zabolelo je malicioznost – naročito nekih koji sebe nazivaju nacionalnim medijima.

No podjimo redom…

Mineralne vode u Obrenovcu su otkrivene 1898. godine. Obrenovačka banja je bogata vodom bogatom sumporom, a sumporovita voda je poznata kao vrlo dobra za lečenje artroze. Termalne vode nisu samo odlične za opuštanje organizma, već su i veoma zdrave za ljude. Termalni izvori su prirodni izvori čija voda pri izviranju ima temperaturu višu od 20 stepeni. Kod termalnih voda su važni i njihovi sastojci.

„Voda koja sadrži dosta sumpora i radona je na primer veoma dobra protiv reume i artroze. Izvori koji sadrže dosta soli pomažu kod očnih, disajnih ili kožnih oboljenja“, kaže Katarina Pils (Katharina Pils), doktorka na Institutu za fizikalnu medicinu u Beču. Dokazano je da termalne vode pomažu i tokom rehabilitacije ili nakon neke hirurške intervencije. 

Još osamdesetih godina 20. veka se došlo na ideju da se izgradi moderan i savremen sportsko-rekreativni i medicinski centar na ulazu u Obrenovac iz pravca Beograda. No para nikada nije bilo i tako je nastala čuvena obrenovačka "Cevka".

Do nedavno cevka je izgledala ovako:

Danas popularna obrenovačka "Cevka" izgleda ovako…


Ukoliko ste mislili da je ovo tekst o cevki namenjen Obrenovčanima odgovor je – nije. Oni pravi ovo znaju. Tekst je namenjen onima koji su po svaku cenu želeli da ismeju Obrenovčane. Sigurni smo da im to nije uspelo.

Redakcija Lokalnih novina

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE