Obrenovac, 03.06.2020

Uređeniji i lepši izgled popularne 'Cevke'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.06.2017.
Opština Obrenovac je uložila sredstva za uređenje ovog prostora za nastupajuću letnju sezonu, a vrednost investicije je 22 miliona dinara

Foto:lokalnenovine.rs
U prethodnom periodu na postamentima je predstavljen plan i idejno rešenje uređenja ovog kupališta.

Uređene banjskog kompleksa realizuje se kroz tri celine. U prvoj fazi koja je započeta prošlog meseca radi se na uređenju postojećih tuševa, druga faza podrazumeva izgradnju termomineralnog bazena dok će se u trećoj fazi raditi na pristupnim saobraćajnicama i platou.

Direkotor Javnog preduzeća za izgradnju ,,Obrenovac" Milan Marošanin rekao je da će sezona početi do 25. jula ove godine i naglasio da će kao i prethodnih godina ulaz biti besplatan.

- Očekivali smo ranije završetak radova, ali usled izmene projektne dokumentacije i kišnog perioda produžili smo rok za izvođenje radova. Očekujemo da će i JKP uzeti učešće i urediti prostor oko kupališta, redovno ga čistiti i čuvati. U prvoj fazi trenutno radimo novih 16 tuševa i rade se mokri čvorovi za potrebe naših sugrađana. U nastavku radova uradićemo i kompletnu javnu rasvetu oko ovog prostora. Nakon toga biće urađen i most gde će biti završena biciklističko - pešačka staza preko kanala Kupinac, koja će biti povezana sa stazom koja je već urađena - kazao je Marošanin.

U sklopu prve faze biće postavljeno i novo dečije igralište na ovom prostoru, a radovi koji se budu izvodili u toku druge faze neće uticati na kupališnu sezonu.

Prilikom početka radova predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da su prepoznate potrebe svih građana koji koriste ovaj prostor i da se ovom investicijom rešava problem pošto će u okolini ,,Cevke" biti postavljeni bazeni koji će biti na raspolaganju svima.

- Uočili smo svi zajedno da su ljudi prilično teško koristili ovaj prostor, bez obzira kakvu tegobu imaju. Nekog boli kuk, neko koleno, neko ramena i onda su morali da čuče i da kleče na ovom prostoru kako bi mlaz vode upravo gađao onaj deo tela koji oni žele. Postavljanjem bazena svako će moći da banja onaj deo tela koji ga muči a tuševi će se koristiti za relaksiranje. Time ćemo omogućiti starijim ljudima da ovde komforno provode svoje vreme. Trudićemo da se da ovaj prostor što pre završimo kako bi svi građani Obrenovca i gosti mogli da ga koriste - istakao je Čučković.

Da podsetimo, u planu je da se postavi 14 novih tuševa, postavljanje toaleta kao i da se prostor ka hotelu uredi jednim novim igralištem i teretanom. Takođe na samom kanalu biće urađen jedan biciklističko pešački most kako bi bila obezbeđena dobra komunikacija sugrađana sa ovim prostorom. Ovim mostom biće povezane sve biciklističko pešačke staze na ovom prostoru.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE