Obrenovac, 21.05.2019

PORESKA 'ČEŠLJA' SVE REDOM!


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 09.08.2018.
Za sedam meseci 880 krivičnih prijava, UHAPŠENO 66 OSOBA!

Foto:R.B.
Poreska policija je za prvih sedam meseci ove godine podnela nadležnim tužilaštvima ukupno 880 krivičnih prijava protiv 1.116 lica za 1.024 krivična dela, pri čemu je izbegnut porez u iznosu od 6,5 milijardi dinara, a 66 lica lišeno slobode.

U tom istom periodu, identifikovano je 102 "fantom" i "peračkih preduzeća" koja su ujedno i glavni generatori sive ekonomije, što je za 36 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, saopštila je Poreska uprava.

Efikasnost u suzbijanju sive ekonomije Poreska policija je pokazala i prilikom sprovođenja akcija suzbijanja nelegalnog prometa akciznih proizvoda.

Za prvih sedam meseci ove godine, u koordinaciji sa drugim državnim organima oduzeto je sedam tona duvana u listu, 5,7 tona rezanog duvana, 15,9 tona nafte i naftnih derivata, 294.696 paklica cigareta, kao i 1.612,50 litara alkoholnog pića.

Sprovođenjem redovnih aktivnosti u cilju suzbijanja sive ekonomije u prometu dobara i usluga koji se vrši obavljanjem neregistrovane delatnosti, reklamiranjem i prodajom putem interneta, inspektori Poreske policije privremeno su oduzeli i druga dobra bez dokumentacije o poreklu u ukupnoj vrednosti od 3,98 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE