´╗┐ PORESKA '─îE┼áLJA' SVE REDOM!

Obrenovac, 19.08.2018

PORESKA 'ČEŠLJA' SVE REDOM!


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 09.08.2018.
Za sedam meseci 880 krivi─Źnih prijava, UHAP┼áENO 66 OSOBA!

Foto:R.B.


´╗┐

Poreska policija je za prvih sedam meseci ove godine podnela nadle┼żnim tu┼żilaštvima ukupno 880 krivi─Źnih prijava protiv 1.116 lica za 1.024 krivi─Źna dela, pri ─Źemu je izbegnut porez u iznosu od 6,5 milijardi dinara, a 66 lica lišeno slobode.

U tom istom periodu, identifikovano je 102 "fantom" i "pera─Źkih preduze─ça" koja su ujedno i glavni generatori sive ekonomije, što je za 36 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, saopštila je Poreska uprava.

Efikasnost u suzbijanju sive ekonomije Poreska policija je pokazala i prilikom sprovo─Ĺenja akcija suzbijanja nelegalnog prometa akciznih proizvoda.

Za prvih sedam meseci ove godine, u koordinaciji sa drugim dr┼żavnim organima oduzeto je sedam tona duvana u listu, 5,7 tona rezanog duvana, 15,9 tona nafte i naftnih derivata, 294.696 paklica cigareta, kao i 1.612,50 litara alkoholnog pi─ça.

Sprovo─Ĺenjem redovnih aktivnosti u cilju suzbijanja sive ekonomije u prometu dobara i usluga koji se vrši obavljanjem neregistrovane delatnosti, reklamiranjem i prodajom putem interneta, inspektori Poreske policije privremeno su oduzeli i druga dobra bez dokumentacije o poreklu u ukupnoj vrednosti od 3,98 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE