Obrenovac, 11.08.2020

Nastavlja se uređenje banjskog kompleksa 'Cevka' (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.07.2019.
Početkom sledećeg meseca biće započeti radovi na uređenju terena popularnog banjskog kompleksa zvanog 'Cevka'

Foto:lokalnenovine.rs
Nadležne službe pristupiće drugoj i završnoj faza radova u okviru koje će biti izgrađen bazen, dodatni tuševi i prateći sadržaj. Vrednost projekta iznosi 42 miliona dinara i u potpunosti ga finansira Gradska opština Obrenovac.

"Izgradi ćemo bazen površine 90 kvadratnih metara sa dve dubine, jedna će biti dubine 90 cm sa klupama za sedenje, uz to postojaće dezobarijere, dodatni tuševi, sa strane će postojati tehničke prostorije, gde će se nalaziti kompletna oprema za filtriranje bazenske vode i pumpe koje će stalno cirkulisati banjsku vodu. Uporedo sa tim uredićemo prostor oko samih bazena, pešačke staze i pripremiti teren za pergole", rekao je direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, Milan Marošanin.

On je kazao da će pored postojećih 17 tuševa sa banjskom vodom biti dodato još 6 novih.

"Tuševi će biti sa istom jačinom mlaza. Imamo 5,5 litara po sekundi iz bušotine, 4 litre će ići na tuševe, 1 litra će stalno biti u prelivu na bazenu i konstantno ćemo imati kvalitetnu banjsku vodu sa temperaturom od 31-32 stepena", objasnio je Marošanin i dodao da će radovi biti gotovi u roku od 120 dana.

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac, u razgovoru sa korisnicima ”Cevke” obećao da će tuširanje i korišćenje budućih bazena i dalje biti besplatno, bez obzira što će prostor biti ograđen.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević kaže da nastavak realizacije projekta ”Cevke” predstavlja nastavak realizacije ambijentalnog uređenja ulaza u urbanu zonu Obrenovca.

"Ovo je samo jedan deo futurističke slagalice koju smo spremili za ovaj deo Obrenovca koji će u narednih 5 godina postati simbol našeg grada. Na obližnjim bazenima je u pripremi akva park, radimo na novom projektu koji će proširiti naše bazene, radiće se i rekonstrukcija hotela ”Obrenovac” i uskoro će početi konkretni radovi na izgradnji novog tržnog centra preko puta. Zbog svega ovoga smo strateški pre dve godine preusmerili autobuski saobraćaj u Ulicu kralja Aleksandra Prvog", rekao je Vranešević.

Tokom današnjeg obilska "Cevke" najavljeno je da će uskoro uslediti i rekonstrukcija pomenute ulice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE