Obrenovac, 21.01.2020

Izgradnja novog cevovoda duž Valjevskog puta (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.06.2019.
Novi projekat omogućiće da vodu dobiju Veliko Polje, Stubline, Brović, Piroman, Orašac, Ljubinić, Trstenica i Dren

Foto:lokalnenovine.rs
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas radove na sanaciji cevovoda duž Valjevskog puta koji će, kada bude završen, za više od 450 domaćinstava značiti bolje snabdevanje vodom, a za neka od njih i priključak po prvi put.

Vesić je istakao da Grad Beograd, pored realizacije velikih projekata kakav je metro, istovremeno radi i na manjim projektima koji manje koštaju, ali sasvim sigurno znače život ljudima.

"Grad Beograd je samo preko Direkcije za građevinsko zemljište u poslednje dve godine uložio u Obrenovac skoro četiri miliona evra. Danas počinje izgradnja vodovoda, dužine 4,2 kilometra, koji treba da poveže delove Obrenovca, zatim Zvečku, Veliko Polje, pa sve do Stublina. To će omogućiti da oko 450 domaćinstava dobije bolje snabdevanje vodom, a u delu Velikog Polja i da neka domaćinstva koja uopšte nisu imala vodu dobiju priključak", kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, do novembra biće završen ovaj posao u koji će grad uložiti oko 60 miliona dinara.

On je izneo i podatak da se već sa opštinom planira nastavak izgradnje još oko kilometar cevovoda od Stublina kako bi se povezao deo Obrenovca prema Ubu, a to je 13 odsto opštine bez vode.

"Suština je da svaki građanin ima vodu, kanalizaciju, javni prevoz, sve osnovne uslove za život, što do sada nije bio slučaj. To je razlog što smo mi u proteklih pet godina uložili skoro pet puta više sredstava u prigradske opštine nego što je ulagano u prethodnom periodu", rekao je Vesić, naglasivši da sve što se do sada uradilo u Obrenovcu ne bi bilo moguće bez zajedničkog rada grada, republike i opštine.

On je najavio da će uskoro biti usvojen i novi statut grada, kojim će prigradske opštine dobiti mnogo veće nadležnosti nego što ih imaju sada.

"Opštine će dobiti mogućnost da izdaju građevinske dozvole do pet hiljada kvadrata, vrše legalizaciju do tri hiljade kvadrata, donose svoje urbanističke planove i da imaju svoja javna preduzeća. Želimo da omogućimo opštinama da samostalno planiraju svoj razvoj", poručio je Vesić tokom današnjeg obilaska.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković napomenuo je da su svi projekti, koji su do sada realizovani iz pomoć Grada Beograda, najbolja garancija da će i ovaj posao biti regularno završen.

"Kada se završe ovi radovi na cevovodu biće izvršena potpuna rekonstrukcija Ulice Đačkog bataljona u dužini od 1,2 kilometra, čija je vrednost 20 miliona dinara. Sve to pokazuje da gradska vlast ne tretira Obrenovac kao kraj, već početak Beograda", kazao je Čučković.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Veliko Polje Lazar Pejić, u prisustvu svih predsednika mesnih zajednica kroz koje će proći cevovod, izrazio je zahvalnost svima koji su zaslužni za realizaciju ovog projekta jer u ovom delu Obrenovca 40 odsto domaćinstava nema priključak za gradsku vodu.

Direktor JKP ”Vodovod i kanalizacija” Obrenovac Branko Matić objasnio je da je čitav postupak urađen po fazama i da, kada se sve završi, celokupna površina opštine biće pokrivena vodovodnom mrežom kako bi svaka kuća imala priključak.

Događaju su prisustvovali i predsednik Skupštine opštine Obrenovac Mirko Vranešević i v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE