Obrenovac, 22.02.2020

Uskoro i treća smena u Centru za hemodijalizu (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.12.2018.
Usled povećanja broja pacijenata, Centar za hemodijalizu u Obrenovcu će uskoro početi da radi u tri smene

Foto:lokalnenovine.rs
Naime, direktor Doma zdravlja ”Obrenovac”, dr Obrad Isailović rekao je da će i formalno pravno tražiti saglasnost od Ministarstva zdravlja kako bi se odobrio rad u trećoj smeni. On je napomenuo i da ne sumnja da će zahtev biti odobren, jer je centar kadrovski i tehnički spreman za to.

"Ukupno 66 pacijenata je na hemodijalizi, od toga njih šestoro ide na dijalizu u Lazarevac. Većinom su to pacijenti u terminalnoj fazi bolesti kojima putovanje smeta i iscrpljuje ih. Došao sam na čelo Doma pre par dana i razmišljao sam šta bi bilo najbolje za pacijente. Predložio sam načelnici centra i predsedniku opštine da uvedemo treću smenu, s obzirom da imamo kapacitet i stručnjake i opremom zadovoljavamo uslove i da na taj način, ljude koji putuju u Lazarevac, ostavimo ovde", rekao je Isailović.

Isailović je najavio i da će do kraja decembra u službi hitne pomoći u trećoj smeni biti uvedena treća ekipa kako se ne bi dešavalo da dve ekipe odu na teren, a da u službi ne bude nikoga.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je prilikom obilaska centra naglasio da će opština učiniti sve da se broj ovakvih pacijenata svede na minimum.

"Kada pomislite na to da još samo 13 odsto naše opštine u nekoliko sela nema pitku vodu, a da smo prethodnih nekoliko godina pokrili teritoriju sa više od 10 hiljada stanovnika gradskom vodom i to je jedan od preduslova da u ovoj sali bude manje pacijenata", kazao je Čučković i dodao da će opština finansirati i specijalizacije kao vid pomoći Domu zdravlja, čiji je zadatak da odgovori sve većim zahtevima Obrenovčana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE