Obrenovac, 25.08.2019

Čišćenje kanala Peštančić u Draževcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 29.09.2017.
Na sednici Veća GO Obrenovac, koja je održana u Draževcu pre nešto više od dva meseca, članovi Saveta ove mesne zajednice izneli su problem kanala Peštančić

Foto:TW
On decenijama nije očišćen, što je bio uzrok čestog izlivanja vode, koja se u njega ulivala iz Peštana. Kako bi se izbegla bilo koja vrsta štete za meštane ovog sela, Gradska opština Obrenovac odlučila je da izdvoji sredstva i sredi kanal u dužini od 500 metara.

"Na poziv Saveta mesne zajednice Draževac održana je sednica Veća Gradske opštine Obrenovac, na kojoj su bili prisutni predsednik opštine, zamenik, pomoćnici predsednika, članovi veća i direktori javnih preduzeća. Savet mesne zajednice je iskoristio priliku i ukazali smo na sve probleme koji su vezani za naše selo. Jedan od problema je vodotok ovog kanala Peštančić, gde je dolazilo do izlivanja usled visokog vodostaja. U tim situacijama ljudi su bili odsečeni od centralnog dela Draževca i nisu mogli peške da pređu preko njega. Završetkom radova nadamo se da će tak problem biti rešen, " rekao je Saša Vićentijević, predsednik Saveta mesne zajednice Draževac.

Izvođač radova je Javno vodoprivredno preduzeće "Beograd vode", a iz Gradske opštine Obrenovac najavljuju još aktivnosti ovog tipa.

"Posle iskopavanja potpuno novog odvodnog kanala u Poljanama, radove na prevenciji nastavljamo u našoj drugoj po redu najugroženijoj Mesnoj zajednici Draževac. Na prostoru Draževca čistimo korito Peštančića u dužini od 500 metara. Ova deonica pravi najveći problem zbog nagomilavanja mulja i obrasle vegetacije, pa su zbog toga česta oštećenja terena. Uklanjanjem mulja, voda će nesmetano moći da funkcioniše celom dužinom. Kada završimo radove u ovom južnom delu naše opštine, mašine se prebacuju u severni deo, gde ćemo čistiti Staru Tamnavu i K2 kanal u Zvečkoj," navodi Dejan Kamber, savetnik predsednika Gradske opštine Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE