Obrenovac, 16.07.2019

U toku radovi na čišćenju kanala u Skeli


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.08.2018.
U mesnoj zajednici Skela u toku su radovi na čišćenju obodno gravitacionog kanala...

Foto:Printscreen
Radove izvodi JVP ”Beogradvode” u zaseoku Avramovac u dužini od 3,5 kilometara.

"Pre samo nekoliko dana smo obećali da ćemo urediti obodno gravitacioni kanal i danas imamo konkretne radove na terenu i uređenju ovog prostora. Nakon ovih radova će lokalni poljoprivrednici moći da iskoriste vodni potencijal i navodnjavaju parcele." – kazao je savetnik predsednika Gradske opštine Obrenovac, Dejan Kamber. On je podsetio da je u prethodnom periodu kompletno uređena kanalska mreža kroz centralnu gradsku zonu i napomenuo da predstoji nastavak radova na prostoru mesne zajednice Zvečka gde se uređuje kanal K2. Kamber je, takođe, najavio da će ovog meseca početi uređivanje i kanala Kupinac od Rvaćanske ulice do industrijske zone.

Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac, Miodrag Mitrović je istakao da je od 100 kilometara, tokom prethodne i ove godine, očišćeno preko 80 kilometara kanalske mreže.

"Do sada je ovaj kanal praktično bio neupotrebljiv, a kada se uredi, biće od ogromnog značaja za ovaj deo Obrenovca. I ove godine nastavljamo radove, ne samo na čišćenju kanala već i na sređivanju mostova i ćuprija. Čim se završi tenderska procedura, a očekujemo da će to biti jesen, i ovaj kanal će dobiti novi most." – rekao je Mitrović.

Član Saveta mesne zajednice Skela, Milan Stojić je izrazio zadovoljstvo povodom izvođenja ovih radova s obzirom da je kanal izgrađen pre 70 godina i da je bio zapušten. On je podsetio da su u tom mestu urađeni neki kapitalni radovi od kojih je istakao da je završena rekonstrukcija puta Grabovac – Skela, da je u toku izgradnja fiskulturne sale za Osnovu školu ”Nikola Tesla” kao i izgradnja crkve.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE