Obrenovac, 24.02.2019

Čišćenje kanala u naselju Braće Jugovića


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 11.02.2018.
Nastavlja se uređenje kanalske mreže širom Obrenovca...

Foto:GO Obrenovac
U toku ovde nedelje započeti su radovi na čišćenju obodnog kanala u naselju Braće Jugovića u dužini od 1,5 kilometara. Za sve aktivnosti na ovoj lokaciji zaduženo je JVP „Beogradvode“, a sva neophodna sredstva obezbedio je Sekretarijat za privredu Grada Beograda.

Iz Gradske opštine Obrenovac navode da se radi o veoma značajnim radovima, koji su se izvodili i u Konaticama i Bariču.

„Pre nekoliko nedelja krenuli smo sa uređenjem korita Beljanice u Konaticama, zatim potoka Kolonija u Ulici Ace Tešića u Bariču. Taj prostor danas izgleda lepše nego ikad i upravo takvu sliku želimo da preslikamo ovde gde u potpunosti uređujemo obodni kanal i otklanjamo enormne količine otpada koji je ovde taložen nekoliko decenija. Ovo nisu doneli Nišlije, Šapčani niti Kragujevčani već mi sami“, rekao je Dejan Kamber, savetnik predsednika GO Obrenovac.

On je dodao da bi intenzitet poplava iz 2014. godine bio sveden na minimum da su ovi kanali bili čisti i propusni.

„Apelujem na građane Mesne zajednice Dudovi i naselja Braće Jugovića da u budućnosti ne bacaju smeće i otpadni materijal u ove kanale. Ako neko ne bude imao dovoljno kanti ili kontejnera, neka se obrati Javnom komunalnom preduzeću koje će im iste i dodeliti“, poručio je Željko Roksandić, predsednika Saveta MZ Dudovi.

Dejan Kamber podsetio je ovom prilikom da su prošle nedelje izvođeni radovi na uređivanju korita potoka Kolonija u dužini od 800 metara. Radovi su izvođeni u tri faze. Prva je, prema rečima nadležnih, bila najteža. Podrazumevala je nizvodni deo, gde su fizički radnici JVP „Beogradvode“ ručno uklanjali viškove sedimenta, druga faza se odnosi na uklanjanje vegetacije i povećanje propusne moći, dok treća faza obuhvata potpunu regulaciju ovog vodotoka nalik Baričkoj reci.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE