Obrenovac, 21.09.2019

Čišćenje kanala kod naselja Topolice


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.11.2017.
Jesenji preventivni radovi na vodotokovima nastavljeni su onako kako je predviđeno planom i programom

Foto:Facebook
Kanal koji se proteže od stadiona FK "Radnički" do naselja Topolice, biće očišćen u dužini od 1200 metara. Radove izvodi Javno vodoprivredno preduzeće ''Beogradvode", a iz Gradske opštine Obrenovac navode da je u toku ove godine sređeno 75 kilometara kanalske mreže.

"Posle čišćenja kanala Mislođin celom dužinom, nastavljamo sa radovima u centralnoj gradskoj zoni gde čistimo spojni kanal. Ovaj kanal suštinski predstavlja bajpas između starog toka Tamnave sa jedne strane, i kanala Kupinac sa druge strane i putem njega sve površinske vode iz urbane zone idu ka crpnoj stanici ''Zabreške livade'' gde kasnije budu prebačene u reku Kolubaru. Pored prevencije koja je osnovni prioritet, vađenjem mulja neutralisaćemo neprijatne mirise tokom letnjih meseci, te će naši sugrađani nesmetano moći da koriste blagodeti obrenovačke banje, to jest popularne ''Cevke'' na ovom porstoru," rekao je Dejan Kamber, savetnik predsednika Gradske opštine Obrenovac. On je naglasio da 75 očišćenih kilometara predstavlja polovinu ukupne dužine kanala koji se nalaze na teritoriji Obrenovca. Osim toga, Kamber navodi da su već spremni elaborati za čišćenje druge polovine kanalske mreže do kraja sledeće godine. 

Miloš Stanković, član Veća Gradske opštine Obrenovac, ističe da je čišćenje ovog kanala važan segment uređenja ulaska u grad. Ostali krupni infrastrukturni radovi tiču se izgradnje akva parka na bazenima, stadiona FK "Radnički", kao i parka Arboretum i spa centra.

Nadležni najavlju da će se u narednom periodu izvoditi radovi na čišćenju starog toka Tamnave do Bošnjaka u naselju Stara Tamnava, kao i kanalu K2 u Zvečkoj.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE