Obrenovac, 28.02.2020

‘Šta znaš o Crvenom krstu’


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.05.2017.
Opštinsko takmičenje u organizaciji Crvenog krsta održano je u OŠ ‘Jovan Jovanović Zmaj’

Foto:Printscreen




Učešće su uzeli četvrti razredi osnovnih škola sa teritorije opštine Obrenovac. Svetski dan Crvenog krsta obeležen je 08. maja, i to je navedeno kao povod za ovo takmičenje.

Prema rečima Brankice Dukić, predsednice Crvenog krsta Obrenovac, ovo takmičenje se održava svake godine i odvija se između osnovnih škola sa naše teritorije. U svakoj ekipi učestvuje po četiri učesnika, a pobednička ekipa će 30. maja biti na gradskom takmičenju.

Pitanja na kvizu su bila u vezi sa radom Crvenog krsta, od toga kada je osnovan i po kojim principima radi, do toga ko ga je osnovao i slično.

-Crveni krst je humanitarna organizacija od izuzetnog značaja u našem društvu koja se mnogo puta do sada potvrdila u svom radu. Jako mi je drago što je odziv veliki, tu su mladi ljudi voljni da volontiraju u jednoj ovakvoj organizaciji i nauče osnovne principe humanosti – dodala je Dukić

OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” je pobednik prošlogodišnjeg gradskog takmičenja i zato je domaćin ove godine, a direktorka škole Vera Đorđević izuzetno je ponosna na jako dobru saradnju ove škole sa Crvenim krstom.

-Naša pkola uvek isprati sve njihove konkurse, kako literarne tako i likovne, deca uvek uzimaju učešće u tome i kao dokaz mi imamo i ove godine našu učenicu Emiliju Prvulović koja je osvojila drugo mesto na gradskom takmičenju na temu “Krv život znači”. Crveni krst je tu uvek za sve škole, a naša saradnja se posebno ističe po tome kada pružaju pomoć našim učenicima u smislu oporavka dece na planinama i moru, tako da svake godine jedan broj učenika odvedu na planinu i na more- rekla je Đorđević

Kada komisija Crvenog krsta pregleda testove biće proglašeni rezultati takmičenja.

Obrenovčanka Emilija Prvulović dobitnica nagrade Crvenog krsta

Povodom 11. maja, nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Beograda uručio je priznanje najuspešnijim učenicima koji su uzeli učešće na ovogodišnjem literarnom konkursu. Drugu nagradu osvojila je naša sugrađanka, Emilija Prvulović, učenica 8-1 odeljenja OŠ “jovan Jovanović Zmaj”. Priznanje joj je uručeno u Skupštini grada Beograda.

-Tema je bila “Krv život znači”, a tema mog rada je bila to da dokažemo ljudima koliko je bitno da pomognemo drugima koji su ugroženi, jer uvek možemo mi da budemo na njihovom mestu. Kod nas u školi se trude nastavnici da nam daju do znanja da treba da dajemo krv i uopšte pomažemo ljudima. Mnogo toga sam saznala o Crvenom krstu, ne samo u Srbiji već u celom svetu- rekla je Emilija

Iz obrenovačkog Crvenog krsta za 26. maj najavljena je poslednja majska akcija davanja krvi u transfuziološkom autobusu na Gradkom trgu.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE