Obrenovac, 10.04.2020

Članovi Crkvenog odbora položili zakletvu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.02.2019.
Tradicionalno, na dan Sretenja Gospodnjeg, članovi odbora obavezali su se da će služiti crkvi u narednih šest godina

Foto:Printscreen
Novoizabrani članovi Crkvenog odbora crkve Silaska Svetog duha na apostole položili su zakletvu i obavezali se na vernost obrenovačkom hramu, opštini i svom narodu. Veliku odgovornost tokom narednih šest godina prihvatilo je deset članova, na čelu sa predsednikom odbora Radišom Kuzmanovićem.

„Imam tu sreću i zadovoljstvo da služim Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Bogu i ovom narodu. Od 2000. godine sam član Crkvenog odbora, a predstednik sam već dva mandata. To je je velika obaveza i veliko zadovoljstvo kada pogledamo iza nas, šta smo sve uradili... Oslikana je obrenovačka crkva, urađeni su podovi, a zatim je izgrađena nova crkve, jedna od najlepših u Srbiji u poslednjih 30 godina“, rekao je Kuzmanović.

Crkveni odbor ima veoma važnu ulogu u funkcionisanju crkve. Članovi imaju obavezu da brinu o materijalnom stanju i položaju crkvenih opština, o načinu ulaganja sredstava, ali i svim radovima koji se dovode u vezu sa nekim od obrenovačkih hramova.

„Prethodni odbor je mnogo uradio u ovom gradu. Pre svega, podigli smo crkvu na uglu Belopoljske i započeli izgradnju hrama na Zabrežju. Za Crkveni odbor potreban je crkven čovek, koji je u veri, da su kršteni i on i njegova porodica i da svojim životom svedoči veru. Mi takvih ljudi u našem gradu imamo i veoma se radujemo novom sazivu odbora“, kazao je Slobodan Ilić, arhijerejsi namesnik posavski.

Ove godine crkva proslavlja veliki jubilej – 800 godina samostalnosti Srpske pravoslave crkve. Samim tim, pred članovima odbora je jedan veoma ozbiljan zadatak, a to je da na pravi način obeleže jubilej značajan za ceo pravoslavni svet.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE