Obrenovac, 19.09.2019

Celodnevna nastava u OŠ ‘Jovan Jovanović Zmaj’


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.09.2017.
Celodnevna nastava je poseban vid organizacije časova, koji se zbog velikog interesovanja roditelja i zaposlenih, primenjuje i u novoj školskoj godini

Foto:Printscreen
Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" je jedina škola u Obrenovcu sa ovakvim oblikom nastave, a 30 učenika prvog razreda oduševljeno je programom i rasporedom aktivnosti tokom dana.

"Prvi čas počinje u 7:30 , a odmah po završetku deci je obezbeđen doručak. Posle te kraće pauze nastavljamo sa časovima. Ručak je u 12 časova, a deca pre tog odmora imaju dva ili tri časa sa jednom učiteljicom. Od 13:30 nastavu preuzima druga učiteljica, koja ostaje sa mališanima do 15 časova, kada roditelji dolaze po njih, " objašnjava Kristina Aleksandrić, profesor razredne nastave.

Nastava celodnevnog tipa jeste olakšanje i za decu, ali i za njihove roditelje. Osim što su rasterećeni obaveza kod kuće, prvaci svoje knjige mogu ostaviti u školi i u igri provesti ostatak dana.

"Učenici koji pohađaju celodnevnu nastavu stalno su u prepodnevnoj smeni. Ova deca u školi završe sve što je potrebno i jedna od najbitnijih stvari jeste da nemaju obaveze van časova, pa ne moraju nositi knjige, već ih ostavljaju u prostorijama škole. Pomenuta satnica odgovara i roditeljima, koji nakon dolaska po svoje dete, na raspolaganju imaju čitavo poslepodne, " navodi direktorka škole Vera Đorđević, koja naglašava da je đacima između časova organizovano i vreme za igru i šetnju.

Celodnevna nastava će biti realizovana i sledeće školske godine, ukoliko interesovanje roditelja bude na istom ili sličnom nivou.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE