Obrenovac, 24.01.2020

ČETVRTA SEDNICA SKUPŠTINE GO OBRENOVAC (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.09.2019.
Održana četvrta po redu Sednica Skupštine Gradske opštine Obrenovac u ovoj godini

Foto:lokalnenovine.rs
Na četvrtoj sednici Skupštine Gradske opštine Obrenovac usvojen je rebalans budžeta koji iznosi dve milijarde i 270 miliona dinara. Tokom zasedanja bilo je reči i o brojnim projektima koji su u prethodna dva meseca realizovani u našem gradu.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković kao najznačajniji benefit naveo je deonicu puta Obrenovac-Čačak, odnosno otvaranje auto-puta "Miloš Veliki". On je u današnjem obraćanju odbornicima rekao i to da se predano radi na završetku deonice Obrenovac-Surčin.

Čučković je istakao da su kao preduslov brzog i dobrog razvoja čitave opštine važni i radovi na ostalim deonicama. On se osvrnuo i na rekonstrukciju Ulice Kralja Aleksandra Prvog, zatim i na započete aktivnosti u Ulici Đačkog bataljona, posebno naglasivši i pristupanje novom ciklusu od 100 uređenih ulica.

Na sednici je rečeno da se nesmetano odvijaju i radovi na širenju toplovodne mreže, kao i da će grejna sezona početi na vreme. Osim toga, danas je navedeno da su u toku i brojne aktivnosti kada je reč o kanalizacionoj mreži na teritoriji opštine Obrenovac.

"Nastavljamo radove na izgradnji kanalizacione mreže širom opštine Obrenovac. U toku su radovi na Valjevskom putu, već uveliko se posao privodi kraju, tako da ćemo ceo potez praktično, od Veterinarske stanice, odnosno novog Lidla, pa do skretanja za Zvečku, uraditi novu kanalizaciju. Što se tiče šabačkog dela Zvečke, u toku sledeće nedelje će zasigurno biti raspisana javna nabavka za izgradnju kanalizacije, od poteza Intereksa, pa do nadvožnjaka u Zvečkoj", kazao je Branko Matić, direktor JKP "Vodovod i kanalizacija".

"Grejanje gde god može, kanalizacija gde god može, vodovod do svake kuće i asfalt do svake kuće, to je nešto što smo dužni u prvoj polovini 21. veka da obezbedimo našim Obrenovčanima", poručio je Čučković.

Predsednik opštine Obrenovac podneo je izveštaj i o izgradnji važnih objekata. On kaže da izgradnja Stare opštine napreduje, da je objekat Doma zdravlja u završnoj fazi, kao i da radovi na izgradnji nove škole i fiskulturne sale u Zvečkoj teku predviđenom dinamikom.

Javno preduzeće za izgradnju započelo je radove na novom kompleksu kod Cevke, a Čučković kaže da se sprovode u delo želje građana - novi kompleks bazena, veći broj tuševa i bolja plaža.

On dodaje i to da je započeta rekonstrukcija Kupinca, da su uvedene nove gradske linije i obezbeđena nova vozila javnog gradskog prevoza, kao i da su postavljene klupe u gradskom paarku i ležaljke u Zabranu.

"Sa ponosom mogu da kažem da je ovo već četvrta sednica Skupštine na kojoj imamo povećanje budžeta. Ponovo se povećao prihod koji Gradska opština Obrenovac ostvaruje kroz porez na zarade, i to za 74 miliona dinara, tako da je ukupan budžet za ovu godinu koji je planiran i koji ćemo realizovati, dve milijarde i 270 milona dinara, što je rekordan iznos u istoriji našeg grada", rekao je Mirko Vranešević, predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac.

I današnja sednica Skupštine održana je bez prisustva opozicionih odbornika.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE