Obrenovac, 18.01.2020

Problemi zbog obilnih snežnih padavina


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.12.2018.
Na teren su izašle i dežurne ekipe JKP Vodovod i kanalizacija

Foto:lokalnenovine.rs
Velike snežne padavine su tokom vikenda izazvale probleme na elektrodistributivnoj i manje na vodovodnoj i toplovodnoj mreži. Kako se tokom narednih dana očekuje topljenje velikih količina snega, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miodrag Mitrović je sa direktorom JKP Vodovod i kanalizacija, Brankom Matićem obišao crpne stanice.

"Velike snežne padavine nas nisu uplašile i nisu izazvale veće probleme, mada je bilo problema u vodosnabdevanju uzrokovanih nedostajućom električnom energijom u određenim delovima opštine pa i same fabrike vode na Zabrežju. Mi smo se potrudili da našim građanima obezbedimo pitku vodu u najkraćem mogućem roku i vodosnabdevanje je u potpunosti stabilizovano. Ne znamo da li će se događati problemi slične prirode, s obzirom da imamo veliko topljenje snega koje nam predstoji. Potrudićemo se da sve eventualne kvarove predupredimo i saniramo u što kraćem roku. Cele jeseni smo čistili gajger slivnike, sve smo očistili u dva kruga i pripremili smo sve ekipe koje bi mogle da intervenišu u slučaju pojave većih mesta sa barama", rekao je Matić i napomenuo da preduzeće ima dežurne ekipe koje će obilaziti sva krizna mesta.

Dežurnu ekipu JKP Vodovod i kanalizacija, koja će hitno otklanjati probleme na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, svi građani mogu pozvati na broj 064 834 6540.

Miodrag Mitrović je zaključio da spokojno možemo očekivati otopljavanje snega, ali i nove padavine s obzirom na to da su urađene sve pripreme.

"Podsetimo se da smo pre mesec dana, kada je spoljna temperatura bila 25 stepeni, održali sednicu štaba za vanredne situacije i uverili se da su sve pripreme obavljene valjano i na vreme. Ova situacija je dovela do stradanja grana i padanja na dalekovode i u selima i u gradu što je ugrozilo snabdevanje električnom energijom. Ako kažemo da je bilo preko 170 intervencija elektrodistribucije za dva dana, jasno je koliko je težak i vlažan sneg otežao normalan život građana Obrenovca", kazao je Mitrović.

Mitrović je dodao da su svi putevi prvog i drugog reda očiščćeni i da je normalizovano stanje na putevima. Prema njegovim rečima, JKP Toplovod je zbog mraza imalo samo nekoliko intervencija, ali su one brzo rešene.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE