Obrenovac, 24.02.2019

Čučković i Dario Skanapijeko obišli “Pharmanovu”


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.02.2018.
Za nekoliko nedelja počinje izgradnja osnovne škole i fiskulturne sale u naselju Zvečka

Foto:@Cuckovicm
“Pharmanova” je privatna domaća, farmaceutska kompanija osnovana 1991. godine, koja je prošla kroz niz faza razvoja.

2008. godine je izgradjena fabrika u Obrenovcu, a koja je poznata po proizvodnji biljih, tradicionalnih i dijetetskih proizvoda. Juče je ovu fabriku, pored predstavnika gradske opštine Obrenovac, posetio i potpredsednik Evropske investicione banke.

Čučković je ovom prilikom rekao da je ogromna važnost što evropske institucije nakon razgovora u Vladi RS, dolaze u Obrenovac.

„Mi smo bili pre nekoliko godina u fokusu svih ljudi koji su mogli da nam pomognu, ali danas evo možemo biti prisutni i u razvojnim projektima kao što je ovaj. Nas raduje to što je EIB odobrila, pored ovih grantova za privatne preduzetnike u Obrenovcu, i 1,5 miliona evra za izgradnju naše osnovne škole i fiskulturne sale u naselju Zvečka. To je naše najveće naselje sa 11 000 stanovnika i za nekoliko nedelja ćemo početi izgradnju i tog objekta. Ono što možemo da obećamo mi, u ime države, a što je nepodeljeni zahtev svih ovde prisutnih jeste da ćete za godinu ipo dana moći doći modernim auto putem do naše opštine koja će predstavljati razvojnu šansu i za širenje ovog ovde prostora i svih kompanija koje na našem prostoru deluju.“ – rekao je Čučković.

U ovoj kompaniji angažovano je oko 150 zaposlenih, a “Pharmanova“ je prisutna na tržištima Srbije i regiona.

Evropska investiciona banka je od početka 2018. ugovorila i potpisala s partnerima u Srbiji četiri nova zajma i dva sporazuma o obezbeđenju bespovratnih sredstava, čija ukupna vrednost iznosi 347 miliona evra.

To je rečeno juče na konferenciji za medije koju je u Beogradu održao potpredsednik EIB Dario Skanapijeko, kojom je završena njegova dvodnevna zvanična poseta Srbiji.

Tom prilikom potpisani su ugovori o dva nova kredita namenjena srpskoj privredi: kredit od 134 miliona evra za železničku prugu Niš - Dimitrovgrad i kredit od 30 miliona evra za Banku Inteza Beograd koja će iz tih sredstava obezbediti dalje zajmove za mala i srednja preduzeća.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE