Obrenovac, 05.07.2020

Čučković : Do naredne Skupštine i novih 30 projekata


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.07.2017.
Predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković je svoje izlaganje na trećoj sednici Skupštine počeo tako što je ovaj vid okupljanja nazvao praznikom za građane Obrenovca

Foto:lokalnenovine.rs
"Mislim da je svaka naša naredna sednica, kao i ova danas, praznik za građane Obrenovca. Praznik u kom možemo naše rezultate da prikažemo i zajednički odlučimo šta ćemo raditi sa onim što smo zaradili, " rekao je Čučković u prvim minutima obraćanja.

"Trenutno stanje na računu GO Obrenovac je 252 miliona dinara, dok se blizu 100 miliona nalazi na računima javnih preduzeća. Najveći prilivi kod nas su prilivi na osnovu zagađivača, kao i poreza na zarade. Ono što nas najviše raduje jeste podatak da smo došli do cifre koja je planirana za kraj godine. U skladu sa tim, pred nama su odluke koje se tiču preraspodele sredstava za naredni period, " naveo je Čučković.

Nastavak izlaganja sadržao je izveštaj o postignutim rezultatima GO Obrenovac, u vremenskom intervalu od zaključenja prethodne sednice do danas.

"Želeo bih da predstavim 30 projekata, pri čemu je čišćenje vodotokova, kao permanentna aktivnost u cilju zaštite od poplava, završeno. Što se tiče niza igrališta, najveće i najskuplje je bilo igralište u Dudovima, koje je pruženo na radost svih mališana tog dela Obrenovca. U narednim danima nas očekuje početak izgradnje istog takvog igrališta u Topolicama, nakon toga u naselju "Sunce" , Sava naselju i Rojkovcu. Kada je reč o asfaltiranju, uspevamo i nemoguće. Radi se o tome da se u jednom danu asfaltira pet ulica kao što je bio slučaj u Skeli, ali da se izvrši i asfaltiranje pet ulica u pet različitih mesnih zajednica. To je do sada bilo nezamislivo. Rebalansom budžeta obezbeđena su i sredstva koja će plan o izgradnji 100 ulica sprovesti u delo. Radiće se i na rekonstrukciji ulica koje spajaju različite delove naselja, " objasnio je obraćajući se odbornicima.

"Aktivnost u oblasti poljoprivrede je u proteklih mesec ipo dana bila velika. Od poseta najvećim sajmovima, kao što su oni u Novom Sadu i Švedskoj, imali smo situaciju da na završnom konkursu svi naši poljoprivrednici dobiju i traktore, i junice, kao i opremu za pčelare i plastenike. U ovim situacijama se vidi i efikasnost referenata koji su na raspolaganju građanima u okviru mesnih zajednica, " istakao je Čučković.

Iz sfere zdravstva izdvojio je dispanzer, čija je obnova bila pod strogom brigom gradskog veća, na čelu sa doktorom Obradom Isailovićem. Fasadu na ovom objektu naveo je kao sledeći korak, kako bi isti i u narednim decenijama mogao normalno da funkcioniše.

"Što se tiče seta mostova, najveći je preko Save i Kolubare. Svi građani će imati priliku da vide građevinu tokom leta, a ovu prliku iskoristio bih da pozovem sve Obrenovčane da prisustvuju spajanju najznačajnijeg građevinskog objekta, " rekao je predsednik GO Obrenovac i najavio obustavu saobraćaja zbog radova u ulici Ace Tešića u Bariču.

Kada je u pitanju strogi centar grada, najavljeno je otvaranje nove banje, koje se očekuje krajem jula, odnosno početkom avgusta.

Sitniji projekti kao što su uređenje prostora u Četvrtoj ulici, izgradnja saobraćajnice S35, samo su deo svega onoga što je bilo u nadležnosti GO Obrenovac u proteklih mesec ipo dana.

"U toku je sveobuhvatna rekonstrukcija toplovoda. Radi se o istorijskom zahvatu. U pitanju je osam gradilišta i 16km novih cevi. Intenzivnim radom će sve biti završeno do 25. septembra, kako bismo spremni dočekali novu grejnu sezonu, " objasnio je Miroslav Čučković.

Sa ponosom je predstavio projekat besplatnog engleskog jezika za više od 100 polaznika, a zatim izrazio želju da se već od septembra pruži nova šansa svima koji su zainteresovani za projekte ovog tipa.

Značajan podatak za najstarije građane Obrenovca jeste da će za sve penzionere, prema rečima predsednika, od 2. septembra biti organizovani izleti na nekoliko lokacija u Srbiji.

Nakon izlaganja opozicije, predsednik se zahvalio na svim pohvalama koje su upućene javnim preduzećima i dodao da drugačiji pristup politici može dovesti do boljeg izbornog rezultata u budućnosti.

Osvrnuvši se na izjavu odbornika Molerovića, Čučković je rekao bi naš razvoj zaustavilo samo pozivanje na nerad.

"Naš deo posla je jasan i naša uloga je jasna i snažna, a to je da budemo partneri republičkoj i gradskoj vladi na izgradnji svih projekata. Neophodan je doprinos naše administracije u rešavanju imovinsko-pravnih odnosa, kao i rešavanju svega što je vezano za rast naše privrede. Naš inkluzivni, sveobuhvatni rast je upravo zbog toga što imamo rast u privatnom sektoru. Ovakvim posvećenim radom se kandidujemo za kapitalne budžete Grada Beograda. To je uspeh svih nas. Danas imamo mogućnost  da naše zajedničko delovanje, koje se ogleda u višku sredstava, usmerimo tako da već u septembru, na narednoj sednici Skupštine predstavimo novih 30 projekata, " završio je ovim rečima svoje obraćanje Miroslav Čučković, predsednik GO Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE