Obrenovac, 25.05.2020

Čelnici opština Obrenovac i Surčin obišli radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 26.03.2018.
Obrenovac će ubuduće biti jedan mali, ali evropski grad - rekao je Čučković

Foto:lokalnenovine.rs
Danas su čelnici Gradske opštine Obrenovac i Gradske opštine Surčin obišli radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare koji se gradi u okviru Koridora 11.

Dušan Vujadinović predsednik Skupštine Gradske opštine Surčin je objasnio da će budući most koji spaja Surčin i Obrenovac, biti dugačak 1561 metar.

"Stubovi mosta su već pobodeni i konstrukcija je skoro završena, prelazi se na drugi stepen radova, koji podrazumeva spajanje strana i povezivanje mosta u celinu. Kao što Andrić kaže, mostovi su najveće blago naroda, jer spajaju dve obale kao krilima anđela i omogućavaju ljudima lakši život. Mi smo se sa našim prijateljima iz Obrenovca našli na surčinskoj strani da izađemo u susret tom radosnom trenutku koji nas očekuje." – kazao je Vujadinović.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je istakao veliki značaj ovog projekta Vlade Republike Srbije za budućnost građana i Surčina i Obrenovca.

"Nas raduje što prilaz mostu možemo videti već sa mislođinskog puta i raduje nas što je intenzitet radova i na surčinskoj strani izuzetno visok. Rok do 2020. godine, kada ćemo moći da dođemo bezbednim autoputem do Beograda i da izbegnemo i Umku i Duboko i klizište, je nešto što će predstavljati sigurnu budućnost svih građana Obrenovca. Pre nekoliko godina smo bili svedoci koliko je za nas značio i most pored Termoelektrane, sad će taj most biti i nosilac toplodalekovoda odakle ćemo dobiti grejanje za Urovce i Krtinsku i Zvečku. Ovaj, novi most je praktično prilika za naše privrednike, jer veliki deo posla oko repromaterijala i betona obezbeđuju srpske kompanije što predstavlja mogućnost za zaposlenje ljudi. Kruna celog procesa je još jedna fabrika kompanije ”Mei Ta” koja će biti tik uz ovaj most i koja će od Obrenovca napraviti mesto bez nezaposlenih ljudi." – rekao je Čučković i najavio da će Obrenovac ubuduće biti jedan mali, ali evropski grad sa potpuno izmenjenim ulaskom u sam centar i prilascima samom gradu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE