Obrenovac, 22.02.2020

DARVIN 'PRE┼ŻIVEO'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 09.05.2017.
Ministarstvo prosvete: Nema revizije teorije evolucije!

Foto:Profimedia,Zoran ┼Żesti─ç


´╗┐

Ministarsvo prosvete se ne─çe baviti peticijom za reviziju izu─Źavanja teorije evolucije u školama, izjavio je ministar Mladen Šar─Źevi─ç.

Šar─Źevi─ç je za izdanje Danasa za utorak rekao da se bilo koja nau─Źna istina ili nova teorija, a naro─Źito one koje su od svetskog zna─Źaja, ne mogu uvoditi tek tako, bez me─Ĺunarodne potvrde.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširevi─ç rekao je da je peticija stigla na Univerzitet i da ─çe zbog velikog interesovanja javnosti biti na dnevnom redu neke od narednih sednica Senata.

"Nevezano za to ko su potpisnici, zna se da se nau─Źne teorije potvr─Ĺuju ili odbacuju na nau─Źnim skupovima i u nau─Źnim ─Źasopisima, a nikako peticijama i raspravama u javnosti", kazao je rektor za Danas i dodao da bi bilo neprihvatljivo da tu tematiku razmatraju ljudi koji se bave nekm drugim oblastima.

Peticija za reviziju izu─Źavanja teorije evolucije u školama i fakultetima, koju je potpisalo 166 pojedinaca, upu─çena je Odboru Skupštine Srbije za obrazovanje, Ministarstvu prosvete, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, kao i senatima univerziteta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE