Obrenovac, 25.05.2020

Vlada Srbije : Konkurs za direktore EPS-a, Srbijašuma i Resavice


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 21.03.2017.
Vlada Srbije donela je odluku o sprovo─Ĺenju javnog konkursa za imenovanje direktora javnih preduze─ça Elektroprivreda Srbije, Srbija┼íume i rudnika Resavica

Foto:Printscreen


´╗┐

Ova informacija potvr─Ĺena je agenciji Beta u Ministarstvu privrede.

Do sada su objavljeni konkursi za direktore javnih preduze─ça Srbijagas, Pošte Srbije, Skijališta Srbije, Srbijavode, Elektromre┼że Srbije, Rezervat Uvac iz Nove Varoši, Park prirode Mokra Gora iz U┼żica i preduze─ça za razvoj i unapre─Ĺenje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija "Mre┼ża-Most" sa sedištem u Beogradu.

Ranije su raspisani javni konkursi za direktore 12 javnih preduze─ça - Stara planina iz Knja┼żevca, Nuklearni objekti Srbije, Putevi Srbije, Transnafta, Koridori Srbije, Dr┼żavna lutrija Srbije, Emisiona tehnika i veze, Javnog preduze─ça za skloništa, kao i za ─Źetiri nacionalna parka: Tara, ─Ĺerdap, Fruška gora i Kopaonik. Direktori javnih preduze─ça na javnom konkursu se biraju na ─Źetiri godine, a kandidati treba da imaju najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje i najmanje tri godine radnog iskustva u delatnostima kojima se bavi javno preduze─çe.

Uslov je da nisu ─Źlanovi organa politi─Źkih stranaka.

Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduze─çima krajem februara prošle godine, koji predvi─Ĺa da se direktori javnih preduze─ça u Srbiji biraju na javnom konkursu.

Ministarstvo privrede podnete neotvorene prijave dostavlja vladinoj Komisiji za sprovo─Ĺenje konkursa za izbor direktora, u roku od tri dana od isteka roka za dostavljanje prijava, na razmatranje i dalje postupanje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE