Obrenovac, 09.07.2020

Deca Obrenovca za decu Obilića


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 24.01.2020.
Obrenovčani spremili paketiće za mališane iz opštine Obilić na Kosovu i Metohiji

Foto:lokalnenovine.rs
Prošle godine Gradska opština Obrenovac pokrenula je akciju pod nazivom "Deca deci". U sklopu ove akcije učenici svih obrenovačkih osnovnih škola prikupljaju paketiće za osnovce iz opštine Obilić na Kosovu i Metohiji.

Predsednica aktiva direktora osnovnih škola Vera Đorđević zahvalila se svoj deci i roditeljima, kao i prosvetnim radnicima što su i ove godine doprineli tome da Obrenovac obraduje mališane sa područja južne srpske pokrajine.

"Ova kancelarija je puna poklona, ne samo slatkiša, već ima svega što bi decu obradovalo, tu su lopte, igračke, školski pribor, knjige. Naši učenici iz svih škola i svih izdvojenih odeljenja su pokazali koliko su solidarni i odgovorni", rekla je Vera Đorđević.

Dragan Blažić, pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac, osvrnuo se i na posetu Obiliću, koja je realizovana pre nešto više od mesec dana. Predstavnici Obrenovca su tada donirali opremu domu zdravlja u Obiliću kao i opremu i sportske rekvizite za osnovnu školu.

"Naša braća i sestre u Obiliću žive u izuzetno teškim uslovima, a mi se trudimo da im pomognemo i da znaju da smo uz njih i da mogu svaki vid pomoći od nas očekivati", kazao je Blažić.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Olga Mirosavljević je rekla da će pokloni deci biti uručeni 27. januara na dan kada se obeležava školska slava Sveti Sava.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković napominje da će naši osnovci imati priliku da upoznaju svoje drugare iz Obilića jer će sledeće nedelje zajedno otići na besplatan klimatski oporavak na Tari.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE