Obrenovac, 28.02.2020

Novi drvored u Kupina─Źkoj ulici u Rvatima


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 11.12.2018.
Obrenovac bogatiji za 142 nova stabla

Foto: lokalnenovine.rs


´╗┐

Planirane radove na ozelenjavanju javnih zelenih površina za 2018. godinu. Javno preduze─çe za zaštitu i unapre─Ĺenje ┼żivotne sredine završilo je sadnjom drvoreda u Kupina─Źkoj ulici.

Ukupno je zasa─Ĺeno 142 stabla, u dva reda, od ─Źega je u prvom redu zasa─Ĺen liriodendron koji se prirodno nastavlja na ulicu Kralja Milana gde je tokom prošle godine zasa─Ĺena ista vrsta stabala. Pored liriodendrona, zasa─Ĺena su i stabla koelreuterije, u narodu poznatije kao "drvo lampion" upravo zbog loptastih plodova, koji svojim oblikom i bojom tokom jeseni podse─çaju na upaljenje lampione. Kupina─Źka ulica, odnosno ovaj deo Rvata, posle postavljanja nove rasvete, asfaltiranja i proširenja saobra─çajnice, ovom sadnjom drvoreda dobija jedan potpuno novi izgled.


Pored Javnog preduze─ça za zaštitu i unapre─Ĺenje ┼żivotne sredine i Javno komunalno preduze─çe Obrenovac je poslednjih nedelja ove godine zasadilo oko dvesta stabala, a za narednu godinu najavljuju niz novih radova koji ─çe doprineti lepšem izgledu Obrenovca.

"Ono što je novo u Obrenovcu, po─Źinjemo rekonstrukciju glavne ulice, i mnogi Obrenov─Źani se sa nostalgijom se─çaju kako je ranije bio drvored u glavnoj ulici. Me─Ĺutim sa novom infrastrukturom, pogotovo Toplovoda i Vodovoda, desna strana od Zmajeve škole ka Obrenovcu više nema drvored. Mi smo našli neko rešenje i za to, pa ─çemo slede─çe godine staviti nekoliko ukrasnih velikih saksija sa ve─ç školovanim odraslim sadnicama. Na levoj strani ulice kuglasti javor ─çe biti zamenjen  kuglastom katalfom, tako da ─çe naši gra─Ĺani biti ponosni na novi izgled naše glavne ulice." - rekla je Suzana Paunovi─ç, JKP Obrenovac.

Ove godine je u Tamnavskoj ulici zamenjeno dvadeset likvidambara, dok se tokom slede─çe godine planira nastavak drvoreda, posebno preko puta Arboretuma gde je planirana sadnja sibirskog bresta.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE