Obrenovac, 24.05.2019

Očišćena divlja deponija u naselju Muzička kolonija


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.06.2018.
Svakodnevno se radi na tome da se, kako u gradu, tako i u mesnim zajednicama, očiste sve površine koje su pretrpane smećem i dosadašnje akcije uklanjanja divljih deponija su bile uspešne.

Foto: GO Obrenovac
Komunalni otpad jedan je od najvećih ekoloških problema modernog društva. Veliki deo smeća koje proizvode domaćinstva završava na divljim deponijama gde ostaje stalni izvor zagađenja zemljišta, vode i vazduha. Povodom uspostavljanja ekološki bezbednog i efikasnijeg sistema upravljanja komunalnim otpadom  Gradska opština Obrenovac u saradnji sa svim javnim preduzećima i komunalnim službama, nastavlja sveobuhvatnu akciju uklanjanja divljih deponija. 

Prema rečima Milorada Jankovića, zamenika predsednika Skupštine Gradske opštine Obrenovac, akcija čišćenja divljih deponija nastavljena je u naselju Muzička kolonija gde, kako kaže, deponiju stvaraju sami meštani bez obzira što imaju kante za komunalni otpad.

– Na prostoru oko dečjeg igrališta i terena fudbalskog kluba ”Crvena zastava” u naselju Muzička kolonija je ogromna deponija koju stvaraju građani bez obzira što imaju kante i uredno plaćaju iznošenje smeća. Ovim čišćenjem ćemo urediti ovaj prostor, ali ćemo, takođe, pokušati da prostor ogradimo kako bismo onemogućili dalje bacanje smeća – rekao je Milorad Janković.

Svakodnevno se radi na tome da se, kako u gradu, tako i u mesnim zajednicama, očiste sve površine koje su pretrpane smećem i dosadašnje akcije uklanjanja divljih deponija su bile uspešne.

– Čistili smo po svim mesnim zajednicama kao i po gradu. Moram da napomenem da su baš na ovom prostoru ispisane dve prijave za počinioce, i da su kazne do 50 hiljada dinara za fizička lica, dok su za pravna lica još više. Nagrade za one koje slikaju počinioce su pet hiljada dinara, a veliki problem sa divljim deponijama je što se one stalno obnavljaju. Zato ćemo na raznim mestima uskoro postaviti kamere – najavio je Branislav Vilotić iz Kabineta predsednika Gradske opštine Obrenovac.

Javno komunalno preduzeće ”Obrenovac” je zahvaljujući novim mašinama koje je kupilo u prethodnom periodu od početka godine očistilo 18 velikih i preko 50 manjih divljih deponija širom Obrenovca. Sledeće lokacije koje će biti čišćene u okviru ove akcije su deponije u Stublinama, Piromanu, Broviću, Krtinskoj, Velikom Polju i Ratarima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE