Obrenovac, 19.06.2019

Očišćena divlja deponija u Krtinskoj


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.10.2018.
Nadležni su još jednom apelovali na sugrađane da vode računa o tome gde i na koji način odlažu otpad

Foto:Printscreen
Gradska opština Obrenovac i Javno komunalno preduzeće ”Obrenovac” nastavljaju akciju čišćenja divljih deponija na teritoriji cele opštine, kako po gradu tako i po okolnim selima. U okviru te akcije danas je očišćena deponija u Mesnoj zajednici Krtinska.

"Deponija u Krtinskoj predstavlja višegodišnji problem i ovo je drugi put ove godine da se čisti data lokacija. Veliki problem je to što se sve ove deponije obnavljaju, nakon nedelju do mesec dana opet bude ista količina otpada koja je postojala i pre čišćenja. Sa ove lokacije je do sada uklonjeno preko sto kubika otpada a očekujemo da će ga biti još", rekao je Branislav Vilotić iz kabineta predsednika opštine.

On je najavio da će mašine, nakon ove deponije, biti preseljene na lokaciju koja je preko puta, kao i na deponiju iza postrojenja na Mladosti koja je već čišćena ove godine.

"Ovakve deponije pored poljoprivrednih površina predstavljaju veliki problem po zagađenje životne sredine, jer vetar, domaće i divlje životinje šire đubre po okolnim njivama i po celom selu, pritom može da dođe do zagađenja površinskih voda koje se razlivaju po njivama kao i zagađenja podzemnih voda koje direktno mogu da ugroze bunare", zaključio je Vilotić i sugrađanima ponovo uputio apel da otpad bacaju na mesta koja su za to predviđena.

Branko Jevtić, predsednik Saveta mesne zajednice Krtinska, objasnio je da se deponija nalazi između naselja Mladost i Krtinska. On navodi da je pravljenje divljih deponija nehigijenski i necivilizovano i pozvao sve meštane da se obrate Javnom komunalnom preduzeću i da iskoriste akcije koje to preduzeće organizuje svake prve subote u mesecu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE