Obrenovac, 28.02.2020

OVIH DANA POLA SRBIJE TRAŽI DEDA MRAZA


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 24.12.2018.
'Po sezoni' zarade minimum 500 evra, treba im samo odelo

Foto:Pixabay
Deda Mraz u Srbiji za desetak dana posla može da zaradi oko 500 evra, ako ima razrađen posao i dobre rezervacije, honorar skače i do 1.000 evra. Jedini problem sa ovim poslom je, kako kažu Deda Mrazovi, što u punom intenzitetu traje nešto više od nedelju dana.

Iako sezona zvanično počinje oko 8. decembra, nedelja pred Novu godinu i dva dana posle nje su udarni, piše Blic. Već za Božić po Julijanskom kalendaru posla gotovo da nema, gdekoji Božić Bata, dok za pravoslavnu Novu godinu tek ništa.

Tako naši Deda Mrazovi šire svoj asortiman usluga, šalju pisma, video poruke, izvode mađioničarske trikove, dovode vile, irvase, likove iz crtanih filmova i ostala čudesa kako bi bili što zanimljiviji i privukli dečiju pažnju.

HIT SU PISMA KOJA SE ŠALJU DECI

- Ovogodišnji hit su nam pisma koja šaljemo deci. Uz pomoć njihovih roditelja otkrivamo da znamo neke informacije o njima i kada su bili dobri i šta su poželeli. Za 390 dinara šaljemo u sve zemlje sveta gde ima naših ljudi. Ove sezone jedno pismo smo adresirali čak na Trinidad i Tobago. Šaljemo i video poruke, a imamo i povelju o Deda Mrazu u staklenoj boci koja objašnjava kako je nastala čarolija - kaže Miroslav Bronzić, Deda Mraz iz Beograda.

Raspon cena za dolazak Deda Mraza u agenciji gde radi je od 3.000 do 6.000 dinara, u zavisnosti da li Deda Mraz dolazi sam ili ima pomoćnika. Najviše posla ima za novogodišnju noć, kada se jednočasovne posete naplaćuju od 6.000 do 8.000 dinara. Ako se obiđe pet mesta, što je moguće, dnevnica ispadne odlična. Neke agencije nude i predstave sa Deda Mrazom, koje obično bukiraju firme i koštaju oko 50.000 dinara.

S druge strane, ulaganje u pravi raskošni kostim je oko 30.000 dinara.

- Svake godine uvedemo nešto novo, ovaj put je to Deda Mraz mađioničar koji izvodi trikove. Sve je teže decu ubediti da Deda Mraz postoji. Objasnim im da sam išao u školu za Deda Mrazove na Severnom polu i da sam tamo izabrao srpski jezik. Realno, roditelji ovo mogu priuštiti svom detetu samo par puta u životu, a pamti se zauvek. Ko možda nema novca, dolazimo besplatno, drugačije ovo ne bi imalo smisla raditi - kaže jedan Deda Mraz iz Beograda.

DECA ODUŠEVLJENA

Roditelji kažu da su deca oduševljena druženjem sa Deda Mrazom.

- Već dve godine se družimo sa Deda Mrazom. Okupi se veliko društvo, deca se oduševe, o tome posle pričaju pola godine, a 2.000 dinara, koliko nas košta dolazak, ne predstavlja problem - kaže Novosađanka Željka Okanović.

U Srbiji postoji manje od 10 registrovanih agencija za ovu vrstu usluga koje se ubedljivo najviše koriste u Beogradu i Novom Sadu. S druge strane, amaterskih Deda Mrazova iliti onih koji rade na crno ima na stotine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE