Obrenovac, 22.09.2020

Uručene nagrade đacima generacije i pobednicima konkursa


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 26.01.2019.
Talentovani mladi Obrenovčani dobili su knjige i godišnju člansku kartu Biblioteke 'Vlada Aksentijević'

Foto:lokalnenovine.rs
U čitaonici Biblioteke „Vlada Aksentijević“ uručene su nagrade prošlogodišnjim đacima generacije i pobednicima literarnog i likovnog konkursa koji je raspisan 1. decembra. Tema pod nazivom „Tog zimskog dana u Obrenovcu“ inspirisala je veliki broj učenika osnovnih škola sa teritorije Gradske opštine Obrenovac.

Svečanoj dodeli nagrada prisustvovali su zamenik predsednika GO Obrenovac Miodrag Mitrović i predsednik Komisije za kulturu Zoran Ćorlomanović.

„Opštinska komisija je rešila da, iako su đaci generacije prošle godine dobili novčane nagrade, dodeli i veoma lepe i korisne knjige“, rekao je Mitrović, naglasivši da opština neprekidno misli na vredne i talentovane Obrenovčane.

U kategoriji učenika mlađih razreda knjigom i godišnjom članskom kartom biblioteke nagrađene su Iva Malbaša, Irina Arbinja i Aleksandra Nešić, dok su predstavnice starijih razreda Emilija Kovačević i Jefimija Nikolić.

Za kreativnost iskazanu kroz likovne radove nagrađeni su Bojan Dumančević, Šeljnaze Jovanović, Mateja Babić, Natalija Stublinčević i Andrej Stevanović.

„Formirana su i dva radna tela koja su ocenjivala te radove. Pet likovnih umetnika, dakle, svršenih slikara, sa teritorije naše opštine i tri književnika sa naše opštine ocenjivali su ove radove. Ukupno je bilo oko 150 radova, 80 literarnih i 70 likovnih radova. I ovog puta zahvaljujem se kolektivima škola što su se odazvali i uzeli učešće u ovolikom broju“, rekao je Zoran Ćorlomanović, predsednik Komisije za kulturu GO Obrenovac.

Komisija za kulturu i Veće Gradske opštine Obrenovac porućuju da će i u narednom periodu nastaviti da ukazuju na mlade talente, promovišu i nagrađuju njihov rad.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE