Obrenovac, 25.08.2019

Uru─Źeni klju─Źevi novih domova za socijalno ugro┼żene porodice


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 26.10.2017
Projekat stambenog zbrinjavanja je izradila Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) u saradnji sa Gradom Beogradom i Gradskom opštinom Obrenovac.


´╗┐

Dvadeset i jedna socijalno ugro┼żena porodica iz Obrenovca danas je dobila dom. Ovim porodicama kojima su poplave 2014. godine uništile privremene smeštaje danas su u naselju Šljivice uru─Źeni klju─Źevi novih domova.  Projekat stambenog zbrinjavanja je izradila Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) u saradnji sa Gradom Beogradom i Gradskom opštinom Obrenovac.

U periodu nakon poplava, odre─Ĺeni broj porodica u Obrenovcu privremeno je smešten u Hotel “Obrenovac”. Privremeni smeštaj, kao i nemanje alternative, su inicirali da EHO, pripremi projekat izgradnje šest prizemnih objekata sa 21 socijalnim stanom . Finansijska sredstva su obezbe─Ĺena, donacijom švajcarske fondacije “Swiss Solidarity” i švajcarske organizacije “HEKS-EPER”.

Grad Beograd je zemljište u svojini Grada Beograda (na kojem je izgra─Ĺeno šest prizemnih objekata sa 21 socijalnim stanom) ustupio na koriš─çenje GO Obrenovac koja je  izvršila infrastrukturno opremanje parcela (kanalizacija, voda, struja, saobra─çajnica i javna rasveta). 

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Marko Blagojevi─ç je istakao da dugujemo veliku zahvalnost Švajcarskoj za svu pomo─ç koju je pru┼żila Srbiji za prethodne dve decenije, a posebno za svu pomo─ç koju je pru┼żila nakon poplava 2014. godine.

- Ovo je velika stvar za ljude koji nisu imali rešeno stambeno pitanje pre poplava, a danas ga imaju. Dugujemo veliku zahvalnost i organizaciji EHO iz Novog Sada koja je implementacioni partner Švajcarskoj koja je ulo┼żila blizu 100 miliona dinara u ovaj projekat. Tako─Ĺe, velika zahvalnost opštini Obrenovac koja je ulo┼żila veliki napor da se ovaj projekat privede kraju – kazao je Blagojevi─ç.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav ─îu─Źkovi─ç rekao je da je današnji doga─Ĺaj bio dirljiv i da pokazuje da ┼żivimo u zajednici koja je solidarna.

- Naša obaveza je da kao opština pratimo razvoj ovog naselja i ure─Ĺujemo njegovu okolinu i da naselje Šljivice bude pravi centar Obrenovca sa završenom kompletnom infrastrukturom, preko kanalizacije, grejanja i asfaltiranja ulica do izgradnje novog i lepog igrališta koji ─çe koristiti svi mališani ovog naselja. Mi ─çemo se truditi da, svi ljudi koji su pre poplave ┼żiveli u opštinskim stanovima i koji su tokom poplave ostali bez njih, se ose─çaju komforno i da te poplave zaborave – rekao je ─îu─Źkovi─ç.
Robert Bu, izvršni direktor Ekumenske humanitarne organizacije je podsetio da je ta organizacija u Obrenovcu prisutna od juna 2014. godine kroz razli─Źite projekte i izrazio zadovoljstvo zbog završetka projekta izgradnje 21 stana za ugro┼żene porodice.

Ceremoniji dodele klju─Źeva su, pored korisni─Źkih porodica, prisustvovali An─Ĺela Elmigeri, projektni menad┼żer HEKS-EPER, Nenad Ivaniševi─ç, dr┼żavni sekretar Ministarstva gra─Ĺevinarstva, saobra─çaja i infrastrukture i Milorad Jankovi─ç zamenik predsednika Skupštine Gradske opštine Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE