Obrenovac, 25.04.2019

Deca iz Obrenovca u programu '─îigotica' na Zlatiboru


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.03.2017.
Deca iz Obrenovca ukupno njih 17 od nedelje do 02. aprila bi─çe korisnici zdravstvenog programa '─îigotica'

Foto:TW


´╗┐

Program je zdravstveno rekreativni za le─Źenje gojaznosti kod dece i mladih, ideja programa je unapre─Ĺenje zdravlja i usvajanje zdravih ┼żivotnih navika. Gradska opština Obrenovac realizuje ovaj program sa Republi─Źkim fondom za zdravstveno osiguranje.
─îlan Ve─ça Gradske opštine Obrenovac dr Obrad Isaliovi─ç rekao je da se ovim programom ispunjava još jedno obe─çanje u nizu. On je rekao da ovaj program traje tri nedelje i naglasio da je ovo prva grupa iz Obrenovca kao i da ─çe sva deca imati priliku da do─Ĺu ukoliko imaju ovaj vid zdravstvenog problema.Program promoviše i odlikuje timski rad, medicinski nadzor, zdrav na─Źin ┼żivota, hipokalorijsku ishranu, fizi─Źke aktivnosti, psihološku podršku i edukaciju, dru┼żenje i zabavu.

Direktor Doma zdravlja dr Bojan Peši─ç u Obrenovcu istakao je da je bolnica u okviru programa kompletno opremljena kao i da raspola┼że sa veoma stru─Źnim kadrovima. Peši─ç je kazao da je opština Obrenovac prva u Srbiji koja na ovaj na─Źin šalje decu na program ,,─îigotica".

Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miodrag Mitrovi─ç rekao je da se briga o gra─Ĺanima ne ogleda samo kroz infrastrukturne ve─ç i kroz ovakve projekte.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav ─îu─Źkovi─ç rekao je da je obaveza predsednika jedne opštine da smišlja ideje.


- Svi zajedno te ideje pokušavamo što pre da pretvorimo u delo. Tako─Ĺe, moj posao je da ukazujem na negativne pojave u društvu i gojaznopst je bolest savremenog doba, naro─Źito kod dece. Ta gojazanost mo┼że ima trajnu posledicu na njihov razvoj i naš posao je ura─Ĺen za samo nekoliko nedelja i ovim pokazujemo da smo grad jednakih šansi. Kao što sva deca u Obrenovcu imaju pravo na besplatno letovanje i zimovanje, kao što sva deca koja su sportski aktivna imaju pravo na besplatan sport, omogu─çili smo i da sva deca u Obrenovcu koja imaju ovaj zdravstveni problem provedu tri nedelje potpuno besplatno na jednoj od najlepših srpskih planina. ┼Żelim im brz oporavak i ┼żelim im da nakon tri nedelje imaju potpuno novu zdravstvenu sliku. Ovim putem se zahvaljujem kompletnom medicinskom timu opštine pošto su vrlo brzo i kvalitetno uradili sve što je bilo potrebno za dolazak naših mališana ovde. Mi ─çemo ovu akciju nastaviti dok ne do─Ĺemo do poslednjeg deteta koje ima ovu vrstu problema - najavio je ─îu─Źkovi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE