Obrenovac, 28.02.2020

DEČAKU IZ BORA NEOPHODNA POMOĆ


Izvor: Alo,Lokalne novine | Obrenovac, 19.02.2017.
Novaku fali 50.000 dinara da ne oslepi

Foto:D. Kecić
Osmogodišnjem Novaku Milojeviću, učeniku drugog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Boru, koji ima ozbiljno oboljenje oka, hitno je potrebna pomoć kako bi uspeo da 18. marta ode na operaciju u Novom Sadu

Prvi problemi uočeni su kada je otišao na sistematski pregled.

- Imao je pet godina kada sam ga odveo na sistematski pregled i tada nam je doktorka saopštila da ima teško oboljenje oka. Odmah su nas uputili u kliniku u Beogradu. Nikada se pre toga nije žalio da ne vidi dobro ili da ga nešto boli. Jedino što smo primetili ranije je da mu neka vodica curi iz oka, ali nismo mislili da je to nešto strašno. Lekari su pokušali sve, otvarali mu očno dno desnog oka, ali bezuspešno, na tom oku mu je umrtvljen živac, priča kroz suze Miroslav Milojević (39), otac malenog Novaka.

Situacija se u međuvremenu pogoršala. Otac Miroslav ističe da pokušavaju sve kako dečak ne bi oslepeo u potpunosti.

- Sada se borimo da sačuvamo vid na levom oku. Treba da odemo u Novi Sad na operaciju 18. marta, ali ne znam da li ćemo imati dovoljno novca. Nedavno sam se zaposlio u borskom komunalnom preduzeću i mnogo mi je lakše otkad imam posao. Sina čuvam sam, majka ga je napustila. Nekako se snalazimo za ono najpotrebnije - nastavlja Miroslav.

Novak ima samo jednu želju - da prestanu bolovi i da bude dobar đak.

- Boli me oko kad čitam i smeta mi što ne vidim lepo, a voleo bih da budem što bolji u školi. Jedina želja mi je da me više ne boli oko i da me tata odvede na operaciju. Sviram harmoniku i stalno vežbam, koliko mogu. Kad porastem, želim da budem i uspešan fudbaler - kaže Novak.

Otac Miroslav naglašava da je za operaciju u Novom Sadu neophodno više od 50.000 dinara, kao i da je svaka pomoć dobrodošla.

Broj računa za pomoć

Ukoliko želite da pomognete malenom Novaku da ode na operaciju, to možete učiniti uplatom na tekući račun 265-0000004830221-77 kod Rajfajzen banke. Možete pomoći i u dogovoru sa ocem Miroslavom - kontakt telefon je 061/3050252.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE