Obrenovac, 25.02.2020

Roditelji trojki, ─Źetvorki i duplih blizanaca dobili nov─Źanu pomo─ç


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.12.2018.
I Obrenova─Źke trojke na prijemu kod gradona─Źelnika

Foto:Beoinfo


´╗┐

Gradona─Źelnik Beograda prof. dr Zoran Radoji─Źi─ç i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljevi─ç uru─Źili su  u Starom dvoru rešenja o dodeli nov─Źane pomo─çi kao vid podrške roditeljima trojki, ─Źetvorki i duplih blizanaca. Doga─Ĺaju je prisustvovala i direktorka Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Zorica Pavlovi─ç.


Gradona─Źelnik Radoji─Źi─ç je podsetio da pravo na ovu pomo─ç imaju 92 porodice, sa ukupno 285 dece. On je istakao da je zadovoljstvo ugostiti tako veliki broj dece u Starom dvoru i po┼żeleo da ih u narednim godinama bude još više.

– Vaspitati jedno dete je teško, a brinuti o troje ili ─Źetvoro odjednom, to je veliki zadatak i svaka pomo─ç je zna─Źajna. Grad Beograd je ove godine iz bud┼żeta za ove namene izdvojio 9.498.766 dinara i trudimo se da ne kasnimo sa isplatom i da budemo odgovorni. Na ovaj na─Źin pokazujemo porodicama da su nam bitne. Ovom, kao i drugim vrstama pomo─çi porodicama sa decom podsti─Źemo natalitet u Beogradu, ali i celoj Srbiji, a sa druge strane osna┼żujemo one koji još uvek razmišljaju da li da se odlu─Źe za roditeljstvo – istakao je Radoji─Źi─ç.

Gradona─Źelnik je podsetio da su pored ove, u okviru socijalne politike grada prisutne i druge vrste pomo─çi koje za cilj imaju promociju roditeljstva.

– Porodilje u Beogradu dobijaju 10.000 dinara za prvo dete, kao i svako novoro─Ĺeno dete, dok za tre─çe dete ova pomo─ç iznosi 30.000 dinara. Tu je i pomo─ç za nezaposlene porodilje sa niskim porodi─Źnim prihodima u iznosu od 25.000 dinara, a napominjem i da jedno pravo ne isklju─Źuje drugo. Borimo se da Beograd bude grad dece, jer je to Beograd kakav ┼żelimo – rekao je gradona─Źelnik Radoji─Źi─ç i istakao da se uvodi i pomo─ç porodicama sa blizancima.


Dragica Lazi─ç iz Obrenovca, majka trojki Emilije, Anastasije i Konstantina, kazala je da joj ovaj novac mnogo zna─Źi jer su u pitanju predškolci, kao i da ─çe novac upotrebiti za nabavku garderobe i igra─Źaka.

– Iako je teret roditeljstva i dalje na nama, ovakva vrsta podrške mnogo zna─Źi. Sve što se kupuje u našem slu─Źaju mno┼żi se sa brojem tri, tako da mo┼żemo re─çi da smo time blagosloveni, ali i da nam pomo─ç grada mnogo zna─Źi – kazala je Dragica Lazi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE