Obrenovac, 15.12.2018

Uklanjanje divlje deponije u Tamnavskoj ulici


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.12.2017.
Nesavesni građani će odgovarati za svoje postupke...

Foto:Printscreen
Javno komunalno preduzeće „Obrenovac“ pristupilo je, po nalogu komunalne inspekcije, uklanjanju divlje deponije u Tamnavskoj ulici. Nesavesno ponašanje pojedinaca utiče na čitav grad, zbog čega će mnogi u budućnosti snositi posledice.

Miloš Stanković, član Veća Gradske opštine Obrenovac, rekao je da se radi o neprihvatljivom društvenom ponašanju pojedinih građana koji ugrožavaju okolinu i svoj grad.

„Divlja deponija u Tamnavskoj ulici se nalazi u bilizini samog centra grada. Nedopustivo je i neprihvatljivo da pojedinci koji stanuju pored ove deponije prave i ugrožavaju ceo grad, a pre svega svoje komšije“, navodi Stanković i ističe da će sav trošak jučerašnjeg čišćenja i uklanjanja divlje deponije ići na teret nesavesnog pojedinca.

On je ovom prilikom pohvalio komunalnu inspekciju koja se u prethodnom periodu okrenula i nekim višegodišnjim problemima, pa je kao na primer naveo u Ulicu Vojvode Stepe i Ulicu LJube Nenadovića iza kafane ''Kod Belog'', kao i prolaz iza bivšeg ''Jugodrva''.

„I građani imaju mogućnost da aktivno učestvuju u sprovođenju kvalitetne i odgovorne društvene politike i to će biti sinergija između nas, javnih preduzeća i građana“, kazao je Stanković i uputio apel da građani ne odlažu smeće na mestima koja za to nisu predviđena.

Direktor JKP ''Obrenovac'' Zoran Lapčević rekao je da tek pristigla mehanizacija radi punim kapacitetom.

„Preduzeće je osnovano da uređuje grad, ali i da se odaziva na pozive osnivača i građana. Problem je što se građani koji su divlju deponiju napravili nisu prethodno obratili JKP-u da im dostavimo kontejner. Mi građanima ustupamo kontejnere za kabasti otpad besplatno kada su u pitanju renoviranja stambenih objekata.  Takođe, po čitavom gradu postoje kontejneri, a kante su podeljene građanima koji žive u kućama“, naglasio je Lapčević i dodao da se svi građani koji nemaju dovoljno prihoda, a koji imaju potrebu koja prevazilazi kapacitet sudova koje su zadužili, mogu obratiti tom preduzeću i Službi za iznošenje smeća na broj telefona 011/8721-815.

Divlje deponije su nelegalna odlagališta, a najčešće su formirane neposredno uz put u blizini naseljenog mesta. Vrlo često nailazi se na slučaj da se otpadni materijal deponuje uz korito reke, kao i na zemljištu koje nije u privatnom vlasništvu. U ovakvim situacijama postoji i opasnost po zdravlje svih koji žive u blizini deponija, odnosno moguća je kontaminacija okolnog stanovništva vodom, vazduhom i hranom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE