Obrenovac, 16.07.2019

Očišćena divlja deponija u Stublinama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.08.2018.
Na prostoru Stublina danas je nastavljena akcija Gradske opštine Obrenovac u čišćenju grada i uklanjanju divljih deponija, koja se sprovodi u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem ”Obrenovac”

Foto:Printscreen
Branislav Vilotić iz kabineta predsednika Gradske opštine Obrenovac je rekao da se deponija kod stare železničke stanice čisti već peti put, a treći put od početka godine.

"Veliki problem je što nesavesni meštani i dalje bacaju otpad tamo gde mu nije mesto iako imaju svoje kante i gradsku deponiju u neposrednoj blizini. Za ovu lokaciju su do sada ispisane dve kazne, a podsetiću da su kazne 50 hiljada dinara za fizička lica i 100 hiljada dinara za pravna lica. Dovoljno je da savesni građani uslikaju počinioce ili tablice i predaju fotografije Komunalnoj inspekciji i dobiće nagradu u iznosu od pet hiljada dinara." – kazao je Vilotić i dodao da je, za sada, jedini način da se divlje deponije ne obnavljaju, kažnjavanje počinioca.

Predsednik Saveta mesne zajednice Stubline Petar Petrović je izrazio nezadovoljstvo povodom niske ekološke svesti meštana.

"Bolje bi bilo kada bismo novac koji se daje za čišćenje upotrebili za nove puteve i vodovod. Moramo da shvatimo da sami sebe ugrožavamo i da sami sebi možemo pomoći." – rekao je Petrović i apelovao na sve da otpad bacaju na mesta koja su predviđena za to.

Branko Živković, rukovodilac Sektora odnošenja otpada JKP ”Obrenovac” je najavio da će to preduzeće pristupiti čišćenju deponija na groblju u Stublinama, kao i na putu za Dubravu.

"Pristupićemo i čišćenju deponije u zaseoku Iverić po ko zna koji put ove godine i nakon toga ćemo čistiti veliku deponiju koja se nalazi na glavnom putu ka Drenu." – istakao je Živković i dodao da su u pitanju velike količine otpada i da su veliki troškovi odnošenja istog, te je još jednom apelovao na meštane da ne prave divlje deponije. On je podsetio da JKP ”Obrenovac” svake prve subote u mesecu organizuje besplatno odnošenje kabastog smeća.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE