Obrenovac, 07.08.2020

Nastavljena akcija čišćenja divljih deponija


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.07.2019.
U Mesnoj zajednici Barič očišćene su dve divlje deponije, kod vrtića u naselju Kolonija i kod groblja

Foto:Printscreen
Nastavljena je akcija čišćenja grada i uklanjanja divljih deponija, koju Gradska opština Obrenovac sprovodi u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem ”Obrenovac”. Naime, danas su u Mesnoj zajednici Barič očišćene dve divlje deponije, kod vrtića u naselju Kolonija i kod groblja.

Nikola Belić, šef Službe iznošenja ostalog otpada i deponovanja, rekao je da na teritoriji opštine ima preko 50 registrovanih divljih deponija koje JKP ”Obrenovac” svakodnevno uklanja.

On je kazao da u preduzeće uskoro stiže još jedan smećar, što će stovriti uslove da se obuhvat iznošenja komunalnog otpada proširi na sve mesne zajednice koje trenutno nisu u sistemu.

Branislav Vilotić iz kabineta predsednika Gradske opštine Obrenovac napominje da je veliki problem što se divlje deponije stalno obnavljaju.

"Ovo je stara deponija i stari problem, čišćena je već nekoliko puta. Nažalost, neko je ovde došao i izbacio čitavu dnevnu sobu, fotelje, krevet, televizor, umesto da je iskoristio prevoz i otpad odvezao na deponiju ili pozvao JKP da se kabasto smeće odveze besplatno", rekao je Vilotić i podsetio da su kazne za počinioce 50 hiljada dinara za fizička lica i 100 hiljada dinara za pravna lica.

Ovom prilikom nadležni su uputili apel sugrađanima da stari nameštaj, aparate za domaćinstvo i druge kabaste predmete iznose i ostavljaju pored kontejnera ili na mestu predviđenom za iznošenje smeća u kantama, i to prve ili druge subote u mesecu.

Takođe, deponovanje smeća na gradskoj deponiji Grebača je besplatno za fizička lica. Kontakt telefon za sve informacije je 064/8312 596.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE