Obrenovac, 24.02.2019

Uklonjena divlja deponija i u Skeli (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 29.01.2018.
Veliko Polje, pa Zve─Źka, akcija se nastavlja i u ostalim mesnim zajednicama...

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Akcija koju sprovodi Gradska opština Obrenovac, a koja se odnosi na uklanjanje diviljih deponija, danas je nastavljena na teritoriji Mesne zajednice Skela. Nova mehanizacija Javnog komunalnog preduze─ça „Obrenovac“ je uz pomo─ç mašina preduze─ça „Elektroprivreda Srbije“ o─Źistila danas divlju deponiju i u tom selu.

Zoran Lap─Źevi─ç, direktor JKP „Obrenovac“, podsetio je da su mašine i zaposleni tog preduze─ça prethodnih nekoliko dana imali aktivnosti u Velikom Polju, Zve─Źkoj i Konaticama.

„Danas smo u Skeli, kasnije idemo ka Drenu. Aktivnosti JKP-a su stalne otkad imamo nove mašine, a povoljne vremenske prilike nam omogu─çavaju rad na raš─Źiš─çavanju divljih deponija – kazao je Lap─Źevi─ç i istakao da je to fokus delovanja preduze─ça u ovom trenutku pored redovnih svakodnevnih poslova koji se rade po planu i programu“, rekao je Lap─Źevi─ç.

Svetlana Periši─ç, na─Źelnica Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske opštine Obrenovac, rekla je da su komunalni inspektori nastavili sa pisanjem prekršajnih naloga za u─Źinjene prekršaje deponovanja sme─ça i šuta na javnim površinama. Ona ovom prilikom napomenula da je veliki broj kazni ispisan, te da je dosta nov─Źanih kazni napla─çeno, i dodala da ─çe inspekcija nastaviti budno da prati mesta koja su za sada o─Źiš─çena, kako se ne bi desilo da se negativan trend stvaranja divljih deponija vrati.
Periši─ç je podsetila da kazne za pravna lica iznose 50 000 dinara i ponovo uputila apel sugra─Ĺanima da odla┼żu otpad na mesta koja su predvi─Ĺena za to.

Iz Saveta mesne zajednice Skela su izrazili zadovoljstvo, a zatim se zahvalili opštini, Javnom komunalnom preduze─çu i EPS-u zbog sprovo─Ĺenja ove akcije i rešavanja višedecenijskog problema.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE