Obrenovac, 27.01.2020

KO ĆE KOME, AKO NE SVOJ SVOME


Izvor: Politika,Lokalne novine | Obrenovac, 09.03.2019.
Petina Srba iz dijaspore donirala u Srbiji u poslednjih godinu dana

Foto:Printscreen
Petina državljana Srbije iz dijaspore donirala je u prethodnih godinu dana u Srbiji, dok je 46 odsto građana spremno da donira domaćoj fondaciji u koju ima najviše poverenja, saopšteno je na sednici Saveta za filantropiju kojom je predsedavala premijerka Ana Brnabić, prenosi Beta.

Brnabić je, kako se navodi u saopštenju njenog kabineta, istakla da je plaćanje poreza i briga o zaposlenima u kompanijama i preduzećima društveno najodgovornije ponašanje, pored društveno odgovornog ponašanja na polju filantropije i donacija.

Na sednici su formirane radne grupe koje će se baviti doniranjem viškova hrane i unapređenjem pravnog i fiskalnog okvira za donacije pojedinaca.

Brnabić je rekla da će u radne grupe biti uključeni predstavnici institucija, kompanija i civilnog društva koji razumeju značaj pomoći i davanja.

Kopredsedavajući Saveta Veran Matić kazao je da ohrabruje činjenica da sve veći broj državljana Srbije iz dijaspore pruža podršku svojoj zemlji i da su građani i kompanije sve spremniji da da doniraju za opšte dobro.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE