Obrenovac, 25.08.2019

NJIMA SE CRNO PIŠE


Izvor: FoNet,Lokalne novine | Obrenovac, 09.10.2018.
U septembru otkriveno 12 divljih gradilišta

Foto:FreeImages/ Burcin Tuncer
Inspektorat za rad u okviru Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tokom vanrednih inspekcijskih nadzora u Beogradu tokom septembra, otkrio je 12 gradilišta na kojima su zatečeni radnici koji su radili „na crno“.

Prema saopštenju Ministarstva, registrovana su gradilišta na opštini Mirijevo u ulici Vitezova Karađorđeve zvezde preko puta AC Lazić i iza broja 70, Mirijevski Bulevar – ugao sa ulicom Vitezova Karađorđeve zvezde i Ul. Mirijevski bulevar bb.

Na spisku su navedena i gradilišta na uglu ulice Mite Ružića i ulice Kamenogorske,potom u opštinini Krnjača u ulici Zrenjaninski put br. 62 i ul. Jovice Vasiljevića 38 .

Radnici „na crno“ su registrovani i na uglu ulice Albanske spomenice i ulice Primorska (Palilula), na lokaciji Višnjička Banja, u blizini ulice Pavla Ugrinova, gde ima više građevinskih objekata u izgradnji i ulici Humska br. 6 (Savski Venac).

A u Velikom Mokrom Lugu se navode gradilišta u ulici Cvetanova ćuprija kod br. 24 i ulici Cvetanova ćuprija kod br. 32 m – levo.

Zatečeni radnici napuštali su svoja radna mesta bez pristanka na legitimisanje i odgovaranje na sva ostala pitanja inspekcije u vezi sa njihovim radnim angažovanjem.

Prema informacijama Inspektorata, gradilišta nemaju građevinske dozvole, o čemu su pisanim putem informisani Grad Beograd i nadležna građevinska inspekcija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE