Obrenovac, 22.08.2019

ZA ĐAKE I STUDENTE IZDVOJENO 22 MILIONA DINARA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 05.10.2018.
Grad Beograd nagrađuje najbolje, konkurs za stipendije otvoren do 20. oktobra

Foto:Nebojša Mandić
Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak pozvao je beogradske srednjoškolce, studente i učenike i studente sa invaliditetom da konkurišu za stipendije Grada Beograda za koje će, dodao je, konkurs biti otvoren od danas do 20. oktobra.

Ove godine izdvojeno je 22 miliona dinara za podršku najboljim đacima i studentima koji mogu podneti prijave u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu, rekao je Gak, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

"Nastavljamo da budemo podrška najboljima i na ovaj način, bespovratnim stipendijama koje mladima mnogo znače", rekao je Gak i dodao da će konkurs za 190 stipendija trajati od danas pa narednih 15 dana, dok će uslovi i detaljni kriterijumi biti objavljeni na sajtu Grada Beograda.

U 2018. godini dodeliće se 145 stipendija učenicima srednjih škola i studentima visokoškolskih ustanova u Beogradu.

Od toga će 34 stipendije biti dodeljene učenicima srednjih škola (30 učenicima gimnazija i srednjih stručnih škola i četiri učenicima umetničkih škola) i 111 stipendija studentima visokoškolskih ustanova (59 studentima prirodno-matematičkog usmerenja, 39 studentima društveno-humanističkog usmerenja i 13 studentima umetničkog usmerenja).

Takođe, biće dodeljeno i 45 stipendija učenicima sa invaliditetom srednjih škola i studentima sa invaliditetom visokoškolskih ustanova, od čega 15 stipendija srednjoškolcima i 30 studentima.

Mesečno, đačka stipendija iznosi 10.000 dinara, odnosno 12.000 dinara za studente i isplaćuje se u deset jednakih rata.

Gak je, piše u saopštenju, podsetio da Grad Beograd dodeljuje stipendije srednjoškolcima i studentima od 2004. godine kroz Program podrške najuspešnijim srednjoškolcima i studentima Beograda tokom školovanja.

Obrazac prijave za konkurs može se preuzeti u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu Gradske uprave grada Beograda u ulici Kraljice Marije 1, na pisarnici (šalter 7 na trećem spratu) ili na sajtu Gradske uprave grada Beograda u rubrici "Gradski oglasi, konkursi i tenderi".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE