Obrenovac, 17.02.2019

Obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.06.2018
U zgradi opštine Obrenovac dodeljena su priznanja dobrovoljnim davaocima krvi koji su do sada dali krv 35, 50, 75 i 100 puta.

Foto:lokalnenovine.rs
Povodom obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnog davanja krvi danas su, u organizaciji Crvenog krsta Obrenovac, u zgradi opštine Obrenovac dodeljena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi koji su do sada dali krv 35, 50, 75 i 100 puta.

Ovogodišnji slogan Svetskog dana je „Budite tamo za druge. Dajte krv, podarite život”, dok se kampanjom ističu priče ljudi čiji su životi spaseni zahvaljujući transfuziji, što bi trebalo dodatno da motiviše druge ljude da postanu i ostanu redovni dobrovoljni davaoci.

Priznanja dobrovoljnim davaocima krvi uručili su zamenik predsednika opštine Obrenovac Miodrag Mitrović i predsednik komisije za dobrovoljno davanje krvi Crvenog krsta u Obrenovcu, Slobodan Jović.


-Obrenovčani mogu biti ponosni na svoje sugrađane, godinama se već kao opština nalazimo u samom vrhu dobrovoljnih davaoca i svima njima dugujemo jednu veliku zahvalnost – kazao je Miodrag Mitrović, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE