Obrenovac, 09.07.2020

Deca Obrenovca poslala paketiće drugarima sa Kosova


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.12.2018.
Uz slatkiše i igračke, mališanima Kosmeta će u izuzetno teškim trenucima stići i podrška Obrenovčana

Foto:Printscreen
Ove godine Gradska opština Obrenovac pridružila se akciji prikupljanja slatkiša za novogodišnje paketiće za male heroje na Kosovu i Metohiji, koju je pokrenula humanitarna organizacija ”Srpska solidarnost hranom”.

Deo akcije bili su roditelji i deca svih obrenovačkih osnovnih i srednjih škola, kao i predškolske ustanove ”Perka Vićentijević”.

"Nakon naše posete Kosovskoj Mitrovici sredinom decembra, rešili smo da učestvujemo u ovaj humanitarnoj akciji gde bi mališane na Kosovu obradovali novogodišnjim paketićima", rekla je Olga Mirosavljević, član Veća Gradske opštine Obrenovac.

Put južne srpske pokrajine poslato je preko 7800 paketića, igračaka i slatkiša.

"Paketići na Kosovo idu kao pomoć deci da, u ove teške dane, pokažemo da smo sa njima. Uz našu malu pomoć, želimo da im čestitamo novogodišnje praznike i da im poželimo što lepšu budućnost", naglasio je Dragan Blažić, pomoćnik predsednika opštine.

"Posle uspešne godine, koju smo posvetili velikim projektima u Obrenovcu, ove nedelje posvećujemo pažnju najugroženijima porodicama i mališanima, i na teritoriji naše opštine i širom Srbije. Zbog mera koje je uvela Priština i taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije, Kosmet je prostor u kom se teško dolazi do osnovnih životnih namirnica, posebno do onoga što najviše znači mališanima u periodu novogodišnjih praznika, a to su slatkiši. Obrenovčani su pokazali da mi najbolje znamo kako je to kad ostaneš bez osnovnih životnih namirnica", rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković i zahvalio se svim porodicama u Obrenovcu koje su se odazvale akciji.

Slatki karavan prolazi kroz Crkolez, Suvo Grlo, Vidanje, Ranilug, Korminjane, Domorovce, Kršljanac, Drenovce, Odevce, Ropotovo, Rajanovce, Boževce, Tomance na Kosovu i Metohiji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE