Obrenovac, 27.01.2020

Završni radovi na izgradnji druge fabrike 'Mei Ta' (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.02.2019.
Obrenovac će biti automobilski centar, ne samo Srbije već i Balkana, poručuje Čučković

Foto:lokalnenovine.rs
Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišao je danas sa svojim saradnicima gradilište fabrike automobilskih delova ”Mei Ta” u Bariču. Radovi na izgradnji druge fabrike ulaze u završnu fazu, a reč je o investicija vrednoj 90 miliona evra. Mogućnost zaposlenja, po završetku izgradnje, dobiće dodatnih 1.100 radnika.

"Obećali smo da će druga fabrika biti duplo veća od prve, danas obećavam da ćemo se truditi i da ćemo uspeti da na ovom preostalom delu napravimo i treću fabriku za generacije koje dolaze. Obrenovac će biti automobilski centar, ne samo Srbije već i Balkana, i činjenica da se odavde više od 50 odsto svetske automobilske industrije snabdeva je za ponos svih nas. Takođe, za ponos svih Obrenovčana jeste i inicijativa kompanije da se ovde proizvodi i oprema za automobile budućnosti, to jest elektro automobile", rekao je Čučković i naglasio da ova fabrika ima sigurnu budućnost jer je usmerena na tržište svetskih razmera.

"Mi ćemo sve naše obaveze koje su deo ugovora, a tiču se infrastrukture ispuniti. ”Mei Ta” će imati prilaz autoputu, a mi ćemo dobiti nov, moderan Obrenovac koji smo oduvek želeli", kazao je Čučković.

Predrag Jovanović, član Veća Gradske opštine Obrenovac, napravio je paralelu između Bariča nekada i Bariča danas.

"Svi mi koji smo u Bariču odrasli uz nekadašnju ”Prvu iskru” znamo kakav je to bio gigant i pamtimo vreme kada je to bila fabrika koja je zapošljavala više hiljada radnika. Nažalost, posle bombardovanja 1999. godine niko nije imao volju da se bavi ”Prvom iskrom” i da pokuša tu fabriku da oživi. Godine 2014. je Vlada Republike Srbije preuzela brigu o ovom prostoru i tada smo dobili najmoderniju fabriku. U ovom prostoru trenutno radi više hiljada radnika i u planu je da bude zaposleno još hiljadu novih ljudi", kaže Jovanović i ističe da sama kompanija ”Mei Ta” svojim radom pomaže i razvoj ostalih privrednika u Obrenovcu.

Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miodrag Mitrović i zamenik predsednika Skupštine Milorad Janković nekada su radili u ”Prvoj iskri”, tačnije ”Baznoj hemiji”. Ovom prilikom su istakli svoje impresije povodom izgradnje nove fabrike koja egzistira na prostoru bivših fabrika.

"Veoma sam srećan što sam na terenu na kojem sam radio u okviru ”Bazne hemije” 22 godine. Emocije su me obuzele, jer sam tu zarađivao hleb za svoju decu", rekao je Janković i izrazio zahvalnost svima koji su zaslužni da ovaj prostor ne ostane prazan.

Pri današnjem obilasku, nadležni su izneli podatak da JKP ”Vodovod i kanalizacija” ima velike koristi od velikog i urednog potrošača kao što je ”Mei Ta”. Preduzeće mesečno proizvede između 700 i 800 hiljada kubika pitke vode, dok kompanije ”Mei Ta” potroši između 2-4 hiljade kubika mesečno.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE