Obrenovac, 05.07.2020

Obilazak radova na izgradnji novog Doma zdravlja


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.09.2019.
Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, zajedno sa predstavnicima Gradske opštine Obrenovac, obišao je danas radove na izgradnji novog krila Doma zdravlja

Foto:lokalnenovine.rs




Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas završne radove na izgradnji novog krila Doma zdravlja Obrenovac. On je tom prilikom izrazio uverenje da će radovi na objektu, površine oko 2.100 kvadrata, koji su započeti prošlog leta, biti završeni do sredine novembra.

Obilasku radova prisustvovali su i sekretarka za zdravstvo Vera Dražić, sekretar za investicije Luka Petrović, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor obrenovačkog Doma zdravlja dr Obrad Isailović.

"Ukupna vrednost projekta je oko 250 miliona dinara. Građani Obrenovca će u ovom prostoru imati novu hitnu službu, opštu medicinu i kućnu negu. Novo krilo će imati četrnaest ambulanti i čekaonica, koji će biti veoma savremeno opremljeni. Verujemo da će građani biti zadovoljni uslovima koje će ovde imati", rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je napomenuo da će hitna služba imati i vrlo savremeno opremljenu službu za reanimaciju, tako da će za najurgentije pacijente stručni kadar imati i adekvatne uslove za pružanje pomoći.

"Ulažemo znatan novac u zdravstvo. Završeno je porodilište u Lazarevcu i uskoro u Borči počinjemo Dom zdravlja koji će imati 6.500 kvadrata", kazao je gradonačelnik.

Radojičić navodi da opštine, domovi zdravlja na lokalu, grad i republika – svi zajedno nastavljaju da rade u interesu pacijenata, sa ciljem da im obezbede što bolje uslove za lečenje.

"Vrlo je značajno i to da je u prethodnom periodu Obrenovac dobio 13 mesta za specijalizaciju što dug period pre toga nije i to je još jedna garancija da ćemo imati kadrove koji će raditi u ovom domu zdravlja. Kao što mi je predsednik opštine rekao, oni su uvek vodili računa da mladi lekari u Obrenovcu dobiju posao i da ne budu na birou. To je za svaku pohvalu", istakao je Radojičić.

Novo krilo povezano je pasarelom sa starom zgradom, u kojoj su specijalističke službe. Gradonačelnik kaže i da će sada Dom zdravlja i hitna služba Doma zdravlja Obrenovca pokrivati i auto-put, što znači da će biti potrebna još jedna ekipa jer trenutno postoje dve koje dežuraju.

"Mislim da je to značajno s obzirom da će ovaj deo auto-puta biti opterećen. Važno je da na pravi način obezbedimo i u tom segmentu dobru podršku i negu ljudima kojima bude potrebna", naglasio je gradonačelnik.

Direktor Doma zdravlja dr Obrad Isailović navodi da se ulaže konstantan trud kako bi se zadovoljile potrebe svih 75.000 stanovnika, kako u pogledu lečenja, tako i u pogledu opreme, prostora i strčnog kadra.

"Dom zdravlja ukupno zapošljava 456 ljudi, od toga 95 lekara, a od tih 95 je 47 specijalista. Za tri i po godine imaćemo oko 60 lekara specijalista. Kadrovski smo solidno popunjeni i nadam se da ćemo svim uslovima koje pružamo uspeti da zadovoljimo potrebe naših Obrenovčana", rekao je dr Isailović.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković navodi da su finasijske reforme i konsolidacija od 2014. godine do danas omogućile rad nekoliko desetina gradilišta, među kojima je izdvoji izgradnju škole u Zvečkoj i izgradnju Doma zdravlja.

"Podjednako smo posvećeni svim oblastima koje su trepele zbog dugog niza godina kada se ništa nije radilo. Tokom preteklih meseci ponosni smo na činjenicu da je „rasla” ova zgrada jednako kao i zgrada škole, a podjednako su rasle i plate kako nastavnicima tako i medicinskom osoblju, koje će u novembru kada se zgrada bude otvarala imati plate veće za 15 procenata. Briga o stanovnicima Obrenovca i briga o zaradama za sve zaposlene u sistemu nešto je što krasi ovu reformu i što je najveća vest iz Obrenovca", istakao je Čučković tokom današnjeg obilaska.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE