Obrenovac, 10.04.2020

Uručene nagrade najboljim obrenovačkim studentima


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.03.2019.
Studentske nagrade koje je opredelila Gradska opština Obrenovac dobilo je 50 studenata

Foto:lokalnenovine.rs
U Klubu za decu i mlade Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac” predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković juče je dodelio studentske nagrade za najbolje studente sa teritorije naše opštine u 2018/2019. školskoj godini.

Studentske nagrade dobilo je 50 studenata, i to 46 studenata fakulteta i visokih škola čiji je osnivač Republika Srbija i 4 studenta akreditovanih privatnih fakulteta.

Predsednik Čučković rekao je u svom obraćanju studentima da je namera opštinskog rukovodstva, već nekoliko godina unazad, da ovim malim činom ubedi da mladi ostanu ovde.

"Namera nam je da mladi i obrazovani razvijaju našu državu i naš grad. U proteklih 5 godina smo u okviru ove akcije pomogli preko 250 studenata, a njih 215 ostalo je u našoj zemlji i u našem gradu i rade u svojim strukama", kazao je Čučković i dodao da je to najveći uspeh ove akcije.

Pomoćnik predsednika Dragan Blažić napomenuo je da su uručene nagrade još jedan vid podrške koju opština usmerava ka učenicima i studentima.

"Čestitke svim studentima na trudu i radu. Iako suma nije velika, ovaj vid nagrade im znači kao pažnja. Sa druge strane, ovo nije kraj, prvih dvanaestoro koji su ostali ispod crte na rang listi, nisu zaboravljeni, već imaju pravo da ove godine u avgustu besplatno letuju na Zakintosu, zajedno sa 38 najuspešnijih maturanata iz Obrenovca", istakao je Blažić.

Studentima se dodeljuje studentska novčana nagrada u pojedinačnom neto iznosu od po 72.000,00 dinara. Ovom prilikom najboljima sa teritorije opštine Obrenovac dodeljena je prva rata, dok je dodela druge predviđena za jun ove godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE