Obrenovac, 21.09.2019

Do 30. novembra svi čamci na obalu, splavovi zaštićeni


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 03.11.2017.
Lučke kapetanije u Srbiji obavestile su vlasnike čamaca i splavova da najkasnije do 30. novembra izvezu čamce na obalu i dodatno zaštite splavove, kako bi se osigurala bezbednost na rekama u zimskim uslovima i sprečila moguća materijalna šteta

Foto:Srna / Promo
Izvlačenje čamaca na obalu, kao i pričvršćivanje i neprekidni nadzor nad splavovima i splav-kućicama, neophodni su zbog otežanih uslova plovibe tokom zime, kao posledica niskih temperatura i potencijalne pojave leda na rekama, navedeno je u saopštenju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

Blagovremenim preduzimanjem mera u skladu sa Zakonom o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama i nalozima lučkih kapetanija sprečiće se situacija da u nepovoljnim vremenskim uslovima na rekama budu ugroženi ljudski životi ili bude pričinjena materijalna šteta, uz izricanje zakonom predvidjenih kazni licima odgovornim za bezbednost plovila, ukazuje Ministarstvo.

Zajedničko saopštenje o merama koje je potrebno preduzeti uoči zimske sezone 2017/2018. godine uputilo je 12 lučkih kapetanija na teritoriji Srbije: u Apatinu, Bezdanu, Beogradu, Velikom Gradištu, Kladovu, Novom Sadu, Pančevu, Prahovu, Senti, Smederevu, Sremskoj Mitrovici i Titelu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE